Română | Italiano
AcasăŞtiri201614 Martie: Udine: "Rugăciuni în cinstea femeilor: doamne şi mame" la Misiunea ...
Arhivă foto
Anul: 2023 » Eveniment: „Copiii constructori ai păcii”. Întâlnire interculturală şi interreligiosă despre pace la Livorno » Titlu: 11709.jpg

Anul: 2023

Eveniment: „Copiii constructori ai păcii”. Întâlnire interculturală şi interreligiosă despre pace la Livorno

Titlu: 11709.jpg

Ştiri

Udine: "Rugăciuni în cinstea femeilor: doamne şi mame" la Misiunea Românească la Biserica SAN CRISTOFORO

Udine: "Rugăciuni în cinstea femeilor: doamne şi mame" la Misiunea Românească la Biserica SAN CRISTOFORO

Duminică 13 Martie, prima Duminică după Ziua internaţională a femeii, la noi românii, accentuându-se mai mult dimensiunea maternă a femeii, are o importanţă deosebită în sufletele femeilor, ale mamelor şi ale milioanelor de copii din tară şi din diasporă, care recită cel puţin o poezie de Ziua Mamei şi învăţă să fi recunoscători faţă de părinţi.
Cu ajutorul bărbaţilor sensibili, mărinimoşi şi atenţi din Comunitatea noastră, domnul Adrian pe cheltuiala proprie, la care s-au alăturat şi domnii Ionică, Daniel, Vasile-Sorin, Ghiţă şi Marinel am reuşit să le facem o frumoasă surpriză doamnelor şi domnişoarelor care au fost la sfânta Slujbă Euharistică în Duminica aceasta. După rugăciunile duminicale, binecuvântare preasfântă şi ungerea cu undelemn sfinţit, au primit o floare, simbol al primăverii şi al delicateţei de care femeia este purtătoare în viaţa familiei, în viaţa societăţii şi în cadrul comuniunii bisericeşti, unde prezenţa ei este considerată vrednică prin participarea la darul vieţii, Maica Preasfântă fiind icoana feminină a conlucrării omului cu Dumnezeu.
Mulţumim tuturor femeilor care sunt, au fost şi vor trece pe la Misiunea noastră românească din Udine, un punct de referinţă pentru acei români care îşi trăiesc credinţa strămoşească, în comuniune Roma, cu originile poporului nostru, denumire pe care o păstrăm în însăşi numele actual al ţării: Romania.
La mulţi ani şi binecuvântare cu alese haruri!
P. Ioan Mărginean-Cociş

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.