Română | Italiano
AcasăŞtiri201616 Martie: Numărul pentru Postul Mare 2016 al revistei „Foaia parohială” a ...
Arhivă foto
Anul: 2020 » Eveniment: Hirotonire de preoţi în catedrala din Oradea » Titlu: 11694.jpg

Anul: 2020

Eveniment: Hirotonire de preoţi în catedrala din Oradea

Titlu: 11694.jpg

Ştiri

Numărul pentru Postul Mare 2016 al revistei „Foaia parohială” a comunităţii din Padova

Numărul pentru Postul Mare 2016 al revistei „Foaia parohială” a comunităţii din Padova

Numărul pentru Postul Mare 2016 al revistei „Foaia parohială” a comunităţii din Padova
Începând de duminică, 13 martie 2016, este disponibil nr. 19 al revistei „Foaia parohială” aparţinând comunităţii româneşti greco-catolice din Padova. Ne bucurăm pentru că astfel intrăm în al 6-lea an de existenţă al publicaţiei, care –în acest rând- cuprinde 16 pagini alb-negru.
Revista începe cu „Scrisoarea pentru Postul Mare” adresată de către Papa Francisc întregii Biserici Catolice. Atrăgând atenţia asupra stărilor de „orbire mincinoasă”, asupra „delirului de atotputernicie” la care omul de astăzi este condus (de către ideologiile gândirii unice, tehnoştiinţă, idolatria banului), Sf.Părinte propune antidotul experienţei Milostivirii lui Dzeu şi a practicării faptelor de milostenie.
Articolul care urmează este o scurtă prezentare pe care teologul Cristian Bădiliţă o face Postului Mare; în puţine rânduri, autorul ne aduce felurite informaţii biblice, patristice, istorice şi spirituale asupra semnificaţiei Paresimilor.
Având în vedere că în 2016 se împlinesc 100 de ani de la apariţiile Îngerului Portugaliei, care –la Fatima- au precedat evenimentele arătării Maicii Domnului, revista propune o prezentare a acelor evenimente în descrierea iscusită a episcopului martir PS Ioan Suciu şi o meditaţie pentru Anul Milostivirii asupra cuvintelor Îngerului şi a vieţii micilor vizionari.
Secţiunea „Din viaţa Bisericii” prezintă recenta întâlnire de la Havana dintre Papa Francisc şi Patriarhul Bisericii Ortodoxe Ruse Kiril, precum şi două opinii asupra declaraţiei comune semnată la Havana: a PF Svietoslav (pentru greco-catolicii ucrainieni) şi a PS Virgil (pentru cei români).
Secţiunea „Literatură” continuă cu partea a 4-a a memoriilor pr. Ioan Miclea asupra începuturilor vieţii sale preoţeşti în satul Vaidei. Părintele, care luptă în mod sincer pentru educarea poporului simplu şi eradicarea superstiţiilor şi a obiceiurilor nepotrivite, ajunge să fie pârât la Mitropolie de un grup de oameni care –de fapt- se fac de ruşine.
Secţiunea „Din viaţa comunităţii” consemnează mărturii asupra pelerinajului făcut la grota Fecioarei de Lourdes de la Chiampo; de asemenea, subsemnatul a publicat un articol de rămas bun, cu ocazia curândei plecări de la Padova.
Revista se încheie cu programul catehezelor ce vor fi ţinute în cadrul Comunităţii în acest Post Mare, în fiecare duminică după Sf.Liturghie: urmând îndemnurile Papei Francisc, s-a luat decizia de a prezenta cele 14 fapte de milostenie (trupească şi sufletească).
          
Revista se poate descărca aici:
P. Cristian Sabău

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.