Română | Italiano
AcasăŞtiri20163 Aprilie: Zi de înaltă spiritualitate în Duminica venerării Sf. Cruci în Parohia din ...
Arhivă foto
Anul: 2020 » Eveniment: Hramul Parohiei Roma Nord şi Sărbătorirea Unirii din 1859 » Titlu: 11637.jpg

Anul: 2020

Eveniment: Hramul Parohiei Roma Nord şi Sărbătorirea Unirii din 1859

Titlu: 11637.jpg

Ştiri

Zi de înaltă spiritualitate în Duminica venerării Sf. Cruci în Parohia din Villafranca de Verona

Zi de înaltă spiritualitate în Duminica venerării Sf. Cruci în Parohia din Villafranca de Verona

În Duminica a treia a Sfântului şi Marelui Post, a Venerării cinstitei şi de viaţă făcătoarei Cruci, în Villafranca di Verona, am avut pare de o zi cu totul deosebită, încărcată de spiritualitate şi mister.
Prefigurarea şi anunţarea Crucii încă din vechiul testament, prin episoadele amintite de Pr. Dumitru Petrovan în predică, m-au provocat la o profundă reflexie. Adorarea crucii este vindecătoare de veninul păcatului, precum Moise a ridicat şarpele de aramă (cf. Numeri 21) aşa ne vindecăm şi noi astăzi închinându-ne sfintei cruci.
Gestul sfintei cruci pe care fiecare creştin îl face ne aminteşte de eliberarea poporului ales din robia Egiptului. Precum Moise a făcut acest gest asupra mării şi a eliberat poporului (cf. Exod 14), aşa şi noi ne eliberăm de sclavia păcatului.
Judecata finală depinde tot de semnul sfintei cruci. Relaţia noastră cu Dumnezeu, care este verticală, depinde de relaţia noastră cu aproapele, care este orizontală. Este vorba de aşa-numitul „principiu al vaselor comunicante”, relatat de evanghelia după Matei cap. 25. Raportul nostru cu Dumnezeu, depinde de raportul nostru cu aproapele.
Toate aceste gânduri au culminat astăzi cu celebrarea Tainei Sfântului Maslu care se administrează atât pentru vindecarea bolilor trupeşti, cât şi a celor sufleteşti. Mare ne-a fost bucuria când toţi preoţii prezenţi, au răspuns invitaţiei noastre, iar unii venind chiar cu o parte din credincioşi. Am simţit o mare şi intensă bucurie împreună cu toţi cei care au păşit pragul Bisericii cu gândul la cei dragi pe care i-am pomenit. Timp de două ore nimeni parcă nu a mai fost grăbit sau prins în zbuciumul traiului de zi cu zi, de probleme, dureri şi poveri.
În scurta mea reflexie, menţionez importanţa participării copiilor, deoarece ei sunt dovada iubirii lui Dumnezeu, şi faptul că alegem sa-i ducem în Casa Domnului, este dovada iubirii noastre faţă de El. Ceea ce într-adevăr am simţit azi este că în fiecare lucru mic făcut, s-a pus un suflet mare.
Iulia Pitea

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.