Română | Italiano
AcasăŞtiri201026 Decembrie: Arhiepiscopul de Udine primeşte colindătorii Parohiei româneşti ...
Arhivă foto
Anul: 2018 » Eveniment: Hirotonirea întru sf. Preoţie a diaconului Ioan Cătălin Blidar » Titlu: 10878.jpg

Anul: 2018

Eveniment: Hirotonirea întru sf. Preoţie a diaconului Ioan Cătălin Blidar

Titlu: 10878.jpg

Ştiri

Arhiepiscopul de Udine primeşte colindătorii Parohiei româneşti greco-catolice “Învierea Domnului” de la Biserica "San Cristoforo"

Arhiepiscopul de Udine primeşte colindătorii Parohiei româneşti greco-catolice “Învierea Domnului” de la Biserica "San Cristoforo"

În Seara Praznicului Naşterii Domnului, un grup de Colindători de la Parohia gr.-cat. Învierea Domnului din Udine pe lângă Biserica San Critstoforo a fost primit de Arhiepiscopul Mitropolit de Udine. Pentru prima data, în opt ani, de când există Parohia greco-catolică în Friuli, glasurile colindătorilor au răsunat minunat pe coridoarele palatului arhiepiscopal. Bucuria a fost mare! Au fost prezentate pe scurt tradiţiile noastre strămoşeşti de Crăciun. “Colinde”, “colindători” şi “Praznic luminat” au devenit leitmotivul serii, iar în momentul în care credincioşii au vestit Naşterea Domnului, copiii au recitat versuri şi muzica a cuprins întrega încăpere, cuvintele acestea au prins viaţă şi au devenit bucurie.
În încheiere colindătorii au primit binecuvantarea arhierească de la Apostolul zilelor noastre, ce-i trimite să vesească Naşterea Domnului tuturor oamenilor. Preasfinţitul Arhiepiscop Mitropolit Andrea Bruno Mazzocato a adresat celor prezenţi câteva cuvinte de suflet, manifestându-şi dorinţa de a “călca împreună” pe drumul mântuirii, printr-o mai bună cunoaştere reciprocă, precizând că multe din bogatele tradiţii ale imigraţilor aici, în Friuli, sunt încă de descoperit şi de pus în valoare.
Apropiindu-ne de încheierea lucrărilor de renovare a bisericii San Cristoforo, care durează de mai bine de trei ani, sperăm la o nouă întâlnire cu Preasfinţia Sa cu ocazia inaugurării locaşului în care ne rugăm.
Pr. Ioan Mărginean-Cociş

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.