Română | Italiano
AcasăŞtiri201617 Aprilie: Prima slujire în noua comunitate din Spilimbergo
Arhivă foto
Anul: 2020 » Eveniment: Hirotonirea PS Cristian Dumitru Crişan şi a PS Călin Ioan Bot » Titlu: 11668.jpg

Anul: 2020

Eveniment: Hirotonirea PS Cristian Dumitru Crişan şi a PS Călin Ioan Bot

Titlu: 11668.jpg

Ştiri

Prima slujire în noua comunitate din Spilimbergo

Prima slujire în noua comunitate din Spilimbergo

În ziua de 17 aprilie 2016, Duminica a 5-a a Postului Mare, a avut loc prima sfântă Liturghie în noua comunitate din Spilimbergo, provincia Pordenone. Părintele Vasile Nistor este responsabilul acestei noi comunităţi, el venind la Pordenone înca din luna ianuarie a acestui an pentru a pregăti deschiderea noii comunităţi româneşti. Duminică dimineaţa liturghia a început la ora 11.00, eu având deosebita plăcere de a sluji la strană. La slujbă au participat peste 20 de persoane din Spilimbergo, printre ei fiind prezenţi atât tineri, cât şi copii.
La sfârşitul sfintei Liturghii a avut loc un colocviu cu credincioşii, care s-au aratat foarte fericiţi că, după multe încercări anterioare, a venit în mijlocul lor un preot român, doar pentru comunitatea lor şi nu mai sunt obligaţi să meargă la biserică în alte parţi. Credincioşii s-au arărat disponibili de a ajuta la amenajarea şi dotarea bisericii cu tot ceea ce este necesar pentru buna desfăşurare a slujbelor şi, de asemenea, de a difuza în rândul prietenilor şi cunoscuţilor români din zonă informaţii despre existenţa comunităţii. Părintele Vasile a pregatit fişe pentru copii pentru ca aceştia să nu se plictisească în timpul liturghiei, dar, în acelaşi timp, să înveţe lucruri folositoare.
Locaşul de cult încredinţat comunităţii noastre este biserica San Rocco, biserica-simbol a oraşului. Biserica a fost ridicată în secolul al XVI-lea de către locuitorii din Splimbergo drept mulţumire Sfintei Fecioare si Sfântului Rocco pentru că au aparat oraşul de ciumă.
Programul comunităţii va continua cu pregătirile pentru Sfintele Paşti, cu spovedanii şi cu celebrarea sfintei Liturghii cu ocazia sărbătorii Sfântului Gheorghe, urmată de cea din Duminica Floriilor. Pentru a face cunoscute activităţile parohiei din Spilimbergo unui număr cât mai mare de persoane, părintele paroh a pus la dispozitie site-ul www.pacef.ro, creat pentru activităţi pastorale.
Ipod. Păcală Marius

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.