Română | Italiano
AcasăŞtiri201623 Aprilie: Un nou loc de slujire la Pisa
Arhivă foto
Anul: 2019 » Eveniment: Pelerinajul parohiei Sfinţii Trei Ierarhi, Roma Nord la Collevalenza » Titlu: 11600.jpg

Anul: 2019

Eveniment: Pelerinajul parohiei Sfinţii Trei Ierarhi, Roma Nord la Collevalenza

Titlu: 11600.jpg

Ştiri

Un nou loc de slujire la Pisa

Un nou loc de slujire la Pisa

Cu mare bucurie în suflet dorim să vă vestim faptul că la Pisa Excelenţa Sa Arhiepiscopul Giovanni Paolo Benotto a decis să schimbe biserica în care comunităţile greco-catolice române şi ucraine să îşi desfăşoare activităţile misionar-pastorale. Noua biserică se numeşte ”San Pietro in Vinculis” sau mai cunoscută în zonă cu numele de San Pierino.
În dimineaţa zilei de miercuri 20 aprilie, toţi cei trei preoţi din Protopopiatul de Toscana şi Umbria - Pr. protopop Valer Sician de la Firenze, Pr. Vasile Orghici de la Livorno şi Pr. Ioan Rodina - au fost prezenţi la momentul înmânării cheilor de la noua biserică părintelui paroh Ioan Rodina de către Mons. Gino Biagini, vicarul general al Arhiepiscopiei de Pisa. Noua biserică este situată în Pisa, via Cavour nr. 2, pe malul drept al râului Arno.
Mulţumim lui Dumnezeu şi Măicuţei Preacurate pentru acest nou mare pas pentru comunitatea noastră din Pisa şi ne rugăm, cum zicea şi Mons. Gino, ca această nouă biserică, situată într-o poziţie mult mai bună în oraş şi de dimensiuni cu mult mai mari decât Sf. Cecilia, să fie plină de cei care îl caută pe Dumnezeu.
Pentru a aduce mulţumire lui Dumnezeu, în Noapte Învierii, sâmbătă 30 aprilie, începând cu ora 23.00 va fi celebrată Sfânta slujbă a Învierii de către toţi cei trei preoţi, invitându-vă să participaţi, fie trupeşte, fie sufleteşte, la această mare sărbătoare a micii comunităţi din Pisa.
P. Ioan Rodină

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.