Română | Italiano
AcasăŞtiri201624 Aprilie: Comunitatea românească din Livorno. Paşi spre un nou început
Arhivă foto
Anul: 2021 » Eveniment: Comunitatea din Padova participă la Sărbătoarea Rusaliilor în ritul latin » Titlu: 11702.jpg

Anul: 2021

Eveniment: Comunitatea din Padova participă la Sărbătoarea Rusaliilor în ritul latin

Titlu: 11702.jpg

Ştiri

Comunitatea românească din Livorno. Paşi spre un nou început

Comunitatea românească din Livorno. Paşi spre un nou început

Comunitatea noastră românească din Livorno cu hramul Naşterea Maicii Domnului peste puţin timp va fi ridicată la demnitatea de "Parohie personală" în onoarea episcopilor martiri greco–catolici.
Anticipat vă invităm pentru acest moment special de bucurie!
Duminică, 24 aprile 2016, comunitatea din Livorno s-a bucurat de o numeroasă prezenţă şi de o frumoasă participare, structurându-şi programul religios conform frumoaselor rânduieli ale slujbelor liturgice. După binecuvântarea ramurilor de măsline, a urmat Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie a Sfântului Ioan Gură de Aur, apoi s-a continuat cu Parastasul şi cu celebrarea Sfintei Taine a Maslului. La sfârşit a avut loc o agapă frăţească.
În cuvântul de învăţătură preotul a ilustrat frumuseţea lui Dumnezeu care nu vrea să ne mântuiască prin constrângere sau prin mijloace sofisticate şi atotputernice contrare naturii umane, ci dimpotrivă, actul manifestării de Sine a lui Dumnezeu se realizează printr-o demonstraţie de micime şi înjosire, prin renunţare la putere, regalitate şi la glorie. După aceste învăţături s-a concluzionat: că atunci când slujitorii Bisericii înţeleg acest lucru, ei reuşesc să se ridice la înălţimea chemării primite, fară să caute lucruri deşarte: putere şi faimă lumească în dezavantajul Bisericii. La finalul predicii s-a remarcat faptul că dacă puternic este misterul răului, iubirea este infinit mai puternică, străbate mormântul şi iadul, răscumpără neputinţa şi durerea noastră, vulnerabilitatea şi păcatul, ducând lumina în întuneric, viaţa în moarte şi iubirea în ură.
La sfârşit s-a prezentat întregul program din Săptămâna Mare
Parohia Românească Greco-Catolică cu hramul “Naşterea Maicii Domnului” la biserica grecească cu iconostas, din Livorno, via Madonna.
Programul Sfintelor Slujbe din Săptămâna Mare şi la Sfintele Paşti, Învierea Domnului, 2016.
Joi 28 aprile: ora 18 – Sfanta Spovadă şi de la ora 18, 30 Denia celor 12 Evanghelii, urmând procesiunea scoaterii Sf. Cruci în mijlocul bisericii
Vineri 29 aprile: ora 18 Sfânta Spovadă şi de la 18, 30 Denia Prohodului Domnului
Sâmbătă 30 aprile de la ora 20.30 la ora 23.00 Slujba Învierii şi Binecuvantarea Paştilor şi a bucatelor. Duminică dimineaţa de la ora 10.30 oficierea Sfintei Liturghii, se va da citire Scrisoarei Pastorale a PS Virgil Bercea şi apoi se va face ungerea cu Sf. Mir.
Luni dimineaţa de la ora 10. 30 Sfânta Liturghie.
Vă aşteptăm cu drag la Marele Praznic urându-vă tuturor un Paşte Fericit şi binecuvântat!
          
Pr. Vasile Orghici Tel. 3662738419
P. Vasile Orghici

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.