Română | Italiano
AcasăŞtiri201625 Aprilie: Prima Sf. Spovadă a copiilor, Praznicul Sfântului Mare Mucenic Gheorghe şi ...
Arhivă foto
Anul: 2019 » Eveniment: Cardinalul Bassetti în vizită la comunitatea românească » Titlu: 11620.jpg

Anul: 2019

Eveniment: Cardinalul Bassetti în vizită la comunitatea românească

Titlu: 11620.jpg

Ştiri

Prima Sf. Spovadă a copiilor, Praznicul Sfântului Mare Mucenic Gheorghe şi Floriile în Parohia din Vicenza

Prima Sf. Spovadă a copiilor, Praznicul Sfântului Mare Mucenic Gheorghe şi Floriile în Parohia din Vicenza

Zile intense cele de 23 şi 24 aprilie în Parohia din Vicenza.
În ziua prăznuirii Sfântului Mare Mucenic Gheorghe 15 copii ai parohiei au făcut prima lor Spovedanie în faţa preotului. Este vorba de „prima generaţie” de prunci români ai parohiei născuţi pe tărâm italian şi care, între 2007-2008, au primit botezul în parohia noastră.
După cum se ştie, conform tradiţiei bizantine, împreună cu botezul pruncii primesc şi celelalte sacramente ale iniţierii creştine: mirul şi euharistia, urmând ca cel de al patrulea sacrament, cel al pocăinţei, să-l primească atunci când candidaţii la primirea tainei sunt conştienţi de păcatele săvârşite.
La ieşirea din scaunul Sfintei Spovedanii se putea zări bucuria neprihănită care venea din inimile lor curate şi se reflecta pe feţele lor senine. Bucuria lor a fost amplificată şi de faptul că şase dintre ei au ales să fie ministranţi la slujbele duminicale.
Aşadar, după ce s-au spovedit sincer şi cu mult folos, a urmat împărtăşirea lor. Dacă până acum, aceşti copii erau împărtăşiţi săptămânal cu Sf. Împărtăşanie la Liturghia duminicală, acum, pentru prima dată, s-au mărturisit înainte de a se împărtăşi, lucru care se va repeta mereu de-acum înainte ori de câte ori vor simţi că au păcătuit.
De catehizarea copiilor s-a ocupat cu abnegaţie doamna preoteasă prof. Monica Salanschi, căreia, după ceremonia festivă, părintele paroh şi părinţii copiilor i-au mulţumit pentru timpul pe care l-a dedicat pregătirii pruncilor.
Suntem convinşi că aceşti prunci vor fi credincioşi demni, buni şi evlavioşi apropiindu-se tot mai frecvent de Spovedanie şi Împărtăşanie spre buna lor creştere, spre înţelepciune şi viaţă curată, mărturisindu-l pe Hristos cu şi în toată viaţa lor.
Un alt aspect particular al zilei de 23 aprilie a fost faptul că anul acesta sărbătoarea Sfântului Gheorghe a coincis cu Sâmbăta Învierii lui Lazăr din morţi, ocazie cu care, conform tradiţiei, la sfârşitul Dumnezeieştii Liturghii, s-a celebrat Parastasul pentru cei adormiţi în Domnul.
Vie a fost şi ziua de 24 aprilie: Duminica Floriilor.
Dis de dimineaţă enoriaşii au venit pentru a împăca cu Dumnezeu în Sacramentul Sfintei Spovedanii. A urmat, apoi, slujba Utreniei în timpul căreia au fost binecuvântate ramurile de măsline şi împărţite credincioşilor care, precum locuitorii Ierusalimului, le-au ţinut în mâini în timpul slujbei. Aşa cum se vede din serviciul fotografic, participarea la ambele evenimente a fost foarte numeroasă.
La sfârşitul ceremoniei, după anunţarea programului liturgic pentru Săptămâna Mare, o bună parte din cei prezenţi, împreună cu parohul şi familia acestuia, s-a deplasat la Sala „Badantelor” unde au luat prânzul împreună.
Mulţumim lui Bunului Dumnezeu pentru toate!
Biroul de Presă / Ufficio Stampa

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.