Română | Italiano
AcasăŞtiri201626 Aprilie: Forlì: Călătoria copiilor spre Înviere. Prima Spovadă şi Împărtăşanie ...
Arhivă foto
Anul: 2020 » Eveniment: Religii şi provocări ale viitorului » Titlu: 11632.jpg

Anul: 2020

Eveniment: Religii şi provocări ale viitorului

Titlu: 11632.jpg

Ştiri

Forlì: Călătoria copiilor spre Înviere. Prima Spovadă şi Împărtăşanie solemnă

Forlì: Călătoria copiilor spre Înviere. Prima Spovadă şi Împărtăşanie solemnă

Un grup de copii din Parohia Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil din Forli, au primit Duminică 24 aprilie 2016, pentru prima dată Sfânta Taină a Spovezii şi Împărtăşania Solemnă. La acest eveniment unic în viaţa lor au fost clipe de aleasă bucurie şi emoţie.
Printr-o pregătire intensă copiii, îndrumaţi de părintele paroh, şi-au însuşit principalele adevăruri de credinţă, însemnătatea şi totodată importanţa Sfintelor sacramente în viaţa creştinului. Părinţii au dat exemplu copiilor, spovedindu-se la rândul lor. Copiii au intrat pentru prima oară în scaunul de spovadă.
În Duminica Floriilor, îmbrăcaţi în haine de sărbătoare, sub privirile familiilor şi credincioşilor, au primit cel mai important dar din viaţa lor: pe Isus Cristos. Părintele le-a cerut părinţilor şi bunicilor să fie model în tot ceea ce fac şi să nu îi lase pe copii fără Isus în inimile lor. Adresându-se copiilor, a subliniat importanţa ascultării de părinţi şi educatori, îndemnându-i să se împărtăşească cât mai des şi să se spovedească în fiecare lună. După Sfânta Liturghie pr. Mihai David a înmânat fiecărui copil o diplomă: „Amintire de la prima Spovadă şi Împărtăşire Solemnă”.
Toată comunitatea prezentă a continuat acest moment deosebit participând la o agapă creştinească.
Mulţumim Bunului Dumnezeu pentru acest timp de har revărsat peste comunitatea noastră. Ne rugăm pentru ca aceşti îngeraşi să fie mereu uniţi cu Isus, iar părinţii să fie mereu exemple vii, mărturisitori ai lui Cristos în societate.
Claudia David

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.