Română | Italiano
AcasăŞtiri20162 Mai: Paştele sărbătorit de greco-catolicii români din Verona: o surpriză ...
Arhivă foto
Anul: 2019 » Eveniment: Pelerinajul parohiei Sfinţii Trei Ierarhi, Roma Nord la Collevalenza » Titlu: 11602.jpg

Anul: 2019

Eveniment: Pelerinajul parohiei Sfinţii Trei Ierarhi, Roma Nord la Collevalenza

Titlu: 11602.jpg

Ştiri

Paştele sărbătorit de greco-catolicii români din Verona: o surpriză neaşteptată

Paştele sărbătorit de greco-catolicii români din Verona: o surpriză neaşteptată

În Duminica Sfintelor Paşti bizantine sărbătorit anul acesta de către Bisericile Orientale pe 1 mai 2016, conform calendarului iulian, a avut loc un eveniment neaşteptat la Parohia română unită din Verona. Este vorba de concertul pascal ţinut de membrii Corului ecumenic din Verona şi ai Parohiei Preasfintei Treimi. Este o întâlnire specială: de fapt, pentru prima dată grupul ecumenic a luat parte la o slujbă românească a greco-catolicilor din zona Verona.
Corul a interpretat cântece din tradiţia greacă, italiană, latină şi spaniolă; amintim de exemplu piesele corale "Christos Anesti" în versiunea polifonică, "Tatăl Nostru" de Freylinghaasen, "Regina Coeli" de J.G. Salazar şi "Nada te turbe" a Sf. Teresa d'Avila.
Au fost momente de mare bucurie pentru toţi, un timp preţios de împărtăşire, de rugăciune, întâlnirea unei realităţi a Bisericii Catolice încă puţin cunoscută în Ţările din Occident.
Considerăm această întâlnire un nou început al unei experienţe pentru tot grupul şi pentru însăşi Comunitatea parohială, care cu bunăvoinţa lui Dumnezeu, va face posibilă prezenţa corului şi în viitor la sfintele slujbe.
Traducere în limba română: p. Ioan Mărginean-Cociş
Biondani Leonardo

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.