Română | Italiano
AcasăŞtiri20163 Mai: Sărbătorile pascale în comunitatea din Vicenza
Arhivă foto
Anul: 2020 » Eveniment: Hirotonire de preoţi în catedrala din Oradea » Titlu: 11691.jpg

Anul: 2020

Eveniment: Hirotonire de preoţi în catedrala din Oradea

Titlu: 11691.jpg

Ştiri

Sărbătorile pascale în comunitatea din Vicenza

Sărbătorile pascale în comunitatea din Vicenza

Ca în fiecare an, „Sărbătoarea Sărbătorilor”, Paştele sau Învierea Domnului a fost pregătită şi celebrată cu însufleţire şi în parohia din Vicenza. Anul acesta, enoriaşii au participat în număr considerabil la Deniile din Săptămâna Mare care au fost precedate de momente de reculegere spirituală în cadrul cărora participanţii au avut ocazia să-şi mărturisească păcatele la preot în Taina Spovedaniei.
Sâmbătă, la ora 23.00 (miezul nopţii în România), Pr. paroh Raimondo Salanschi, îmbrăcat în veşminte luminoase, a început slujba Învierii. A urmat înconjurarea bisericii cântând troparul Învierii Domnului („Hristos a înviat din morţi, cu moartea pe moarte călcând, şi celor din morminte viaţă dăruindu-le”). După procesiune, preotul împreună cu enoriaşii au intrat în biserică unde s-a continuat cu Utrenia Învierii şi Sfânta Liturghie în cadrul căreia un număr impresionant de credincioşi s-a apropiat de Domnul cel Înviat în Sfânta Împărtăşanie.
Comunitatea i-a avut ca oaspeţi pe don Enrico Massignani, cancelarul episcopului de Vicenza, care a adus salutul prelatului şi don Giovanni Casarotto, directorul Oficiului pentru Catehizare al Diecezei de Vicenza. Cei doi părinţi, care nu au mai participat la astfel de slujbe, au fost încântaţi de frumuseţea şi splendoarea ceremonialului bizantin.
La final s-a citit Cuvântul de învăţătură al Sfântului Ioan Gură de Aur, Arhiepiscopul Constantinopolului, şi s-au sfinţit bucatele credincioşilor.
Biroul de Presă / Ufficio Stampa

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.