Română | Italiano
AcasăŞtiri201611 Mai: Peste un deceniu, 11 ani de la înfiinţarea parohiei din Cesena
Arhivă foto
Anul: 2019 » Eveniment: Concertul de Colinde şi Ziua Naţională a României în parohia Roma Nord » Titlu: 11609.jpg

Anul: 2019

Eveniment: Concertul de Colinde şi Ziua Naţională a României în parohia Roma Nord

Titlu: 11609.jpg

Ştiri

Peste un deceniu, 11 ani de la înfiinţarea parohiei din Cesena

Peste un deceniu, 11 ani de la înfiinţarea parohiei din Cesena

Mai bine de un deceniu, mai precis unsprezece ani au trecut de la înfiinţarea parohiei din Cesena s-au aniversat cu solemnitate Duminică, 8 mai 2016, cu ocazia praznicului Hramului bisericii „Izvorul Tămăduirii”.
Izvorul Tămăduirii este un praznic al Maicii Domnului aşezat de Biserică în Vinerea din Săptămâna Luminată. La originea acestei sărbători se află o minune petrecută în apropierea Constantinopolului. Potrivit tradiţiei un orb şi-a recăpătat vederea după ce s-a spălat cu apa unui izvor din apropierea acestui loc. Orbul ajunge la izvor călăuzit de Leon, viitorul împărat (457-474), pe atunci neîncoronat, care împlineşte descoperirea ascultând cuvintele Maicii Domnului: „Nu este nevoie să te osteneşti, căci apa este aproape. Pătrunde, Leone, mai adânc în pădure şi, luând cu mâinile apa tulbure, potoleşte cu ea setea orbului şi unge cu ea ochii lui cei întunecaţi”.
La Sfânta Liturghie au slujit împreună pr. Aron Coroian, pr. Ioan Feier, pr. paroh Mihai David şi diaconul Dănuţ Buticaş.
La acest praznic a participat Grupul „Moroşenii” din Ostiglia care ne-au bucurat sufletele cu o priceasnă dedicată Maicii Sfinte care este pentru noi toţi ”izvor din care curge toată bunătatea şi mulţimea de tămăduiri, izvorând din belşug faceri de bine tuturor celor ce au nevoie de întărirea sufletelor şi de sănătatea trupului prin apa harului”.
La sfârşitul Sfintei Liturghii s-a sfinţit apa, cunoscută şi sub numele de Aghiasma mică. După sfinţirea apei, preotul i-a stropit pe credincioşi cântând troparul: “Mântuieşte, Doamne, poporul Tău, şi binecuvintează moştenirea Ta, biruinţa binecredincioşilor creştini asupra celui potrivnic dăruieşte, şi cu crucea Ta păzeşte pe poporul Tău”.
Credincioşii au fost unşi cu untuldelemnul bucuriei şi au luat la casele lor Aghiasma mică pentru a fi protejaţi de boli şi de cel potrivnic.
Sărbătoarea a continuat cu o agapă creştinească oferită de o parte din enoriaşii parohiei, cu muzică şi voie bună.
Claudia David

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.