Română | Italiano
AcasăŞtiri201616 Mai: Festival Concurs de muzică religioasă la Mirandola
Arhivă foto
Anul: 2023 » Eveniment: „Copiii constructori ai păcii”. Întâlnire interculturală şi interreligiosă despre pace la Livorno » Titlu: 11718.jpg

Anul: 2023

Eveniment: „Copiii constructori ai păcii”. Întâlnire interculturală şi interreligiosă despre pace la Livorno

Titlu: 11718.jpg

Ştiri

Festival Concurs de muzică religioasă la Mirandola

Festival Concurs de muzică religioasă la Mirandola

Cu binecuvântarea Preasfinţiei Sale Virgil Bercea, Episcop de Oradea, sâmbătă 14 mai la ora 10.00 a început Festivalul Concurs de Muzică Religioasă ”LĂUDAŢI PE DOMNUL CĂ ESTE BUN!” în Aula Magna din Mirandola.
Acest eveniment s-a deschis cu rugăciunile începătoare, troparul Învierii şi cu binecuvântarea dată de Mons. Alexandru Ioan Pop, Coordonatorul nostru naţional în Italia. Acest eveniment a fost organizat cu dorinţa de a da laudă Domnului prin muzica religioasă dar şi dorinţa de alinare a dorului de acasă. Iată de ce partea a doua s-a intitulat „Dor de acasă”, plăcută surpriză organizată de către directorul acestui Festival în persoana părintelui Ioan Feier. Partea a doua a Festivalului a cuprins, chiar în deschiderea programului, o secvenţă de balet realizată de către Francesca Perati
La această primă ediţie a Festivalului au fost prezenţi următorii concurenţi: 7 solişti, 3 grupuri şi 1 instrumentist, la secţiunea solişti: pr. prot. Mihai David reprezentând parohia Cesena, Valeria Iorescu din Bucureşti, Ileana Feier din Ostiglia, Rozalia Cozma din Mirandola, pr. diac. Dănuţ Buticaş din San Fellice, Vasile Roman din Ostiglia, Nicolae Oros din Mantova. Secţiunea grupuri: Grupul „Românaşul” din Mantova, fondator Nicu Oros, Grupul „Moroşenii” din Ostiglia, fondator Ioan Feier (pe atunci diacon), “Coro il Duomo” din Mirandola, Grupul de copii din Parohia Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavril din Forlì. Secţiunea instrumentişti: Flavius Nicolae Roman la saxofon.
Prezentatori au fost doi tineri minunaţi, Andreea Antonia Sician şi Cristian Antonio Sician.
Din Juriu au făcut parte: Mons. Ioan Alexandru Pop, preşedinte; Paul Ananie, preşedinte onorific, este înscris în Uniunea Artiştilor din România, originar din Vadu Izei, Maramureş. Vicepreşedinte Simona Teofilia (solistă amatoare de muzică folk, membră în corul radio de tineret 1990-1996) Berlin, Secretar Dorina Stratulat, Membru de onoare Corinna Cristini, profesor de limba italiană din Mirandola (reprezentanta Bisericii Catolice). Marele premiu a fost câştigat de Grupul „Românaşul”, locul I Roman Vasile, locul al II-lea Feier Ileana, locul al III-lea Valeria Iorescu, alte menţiuni au fost oferite celorlalţi participanţi.
Artistul Paul Ananie a cântat două pricesne spre lauda lui Dumnezeu, iar în partea a doua a Festivalului a susţinut un moment artistic deosebit.
S-au servit traditionalele sarmale româneşti şi cozonac.
Mulţumim tututor celor care ne-au încurajat şi au fost alături de noi: sponsori, spectatori, îndeosebi mulţumim concurenţilor şi tuturor celor prezenţi la acest extraordinar eveniment.
Sperăm ca acest început să aibă o frumoasă continuitate.
Pr. Ioan Feier, Directorul Festivalului

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.