Română | Italiano
AcasăŞtiri201617 Mai: Prima Sfântă Liturghie la Rosignano Marittimo
Arhivă foto
Anul: 2023 » Eveniment: „Copiii constructori ai păcii”. Întâlnire interculturală şi interreligiosă despre pace la Livorno » Titlu: 11725.jpg

Anul: 2023

Eveniment: „Copiii constructori ai păcii”. Întâlnire interculturală şi interreligiosă despre pace la Livorno

Titlu: 11725.jpg

Ştiri

Prima Sfântă Liturghie la Rosignano Marittimo

Prima Sfântă Liturghie la Rosignano Marittimo

În data de 15/6/2016, în Duminica Mironosiţelor, pr. Vasile Orghici după terminarea celebrării Sfintei Liturghi la Livorno, însoţit de pr. Valer Sician, protopop de Toscana şi Umbria şi pr. Ioan Rodină, paroh de Pisa, s-au deplasat la Rosgnano Marttimo, care este situat la 29, 2 Km de Livorno, pentru a celebra prima Sfântă Liturghie.
În urma tratativelor şi solicitărilor adresate părintelui Vasile Orghici de un grup de români din Republica Moldova, s-a reuşit iniţierea unei activitaţi misionare în vederea valorificării şi edificarii exigenţelor şi necesitaţilor religioase, spirituale şi pastorale ale acestui grup solicitant din Rosignano Maritimo.
Dumnezeiasca Liturghie a fost celebrată în biserica Sf Cruce din Rosignano Marittimo, de pr. protopop Valer Sician, şi concelebrantii, pr. Ioan Rodină si pr. Vasile Orghici responsabilul noii misiuni.
În cuvântul de învăţătură părintele Vasile a specificat modalitatea pe care doreşte s-o aplice în noua comunitate, care, ‘‘azi i-a naştere, azi se constitue tocmai în aceasta duminică a mironosiţelor’’: “Modalitatea prin care aş vrea să vi-l transmit pe Isus în comunitatea dumneavoastră ... este modalitatea iubirii, a iertării, a comuniunii, şi a fraternitaţii.
În Hristos cu toţii suntem frati si surori şi, în lumina acestei forme de demnitate, aş vrea să vi-l transmit pe Isus cel înviat. Prin urmare, modalitatea cea mai dinamică şi eficientă în a-L marturisi pe Isus contemporanilor nostrii este respectul, rugaciunea, onestitatea, comuniunea şi caritatea. Ca urmare acestei raţiuni, scopul şi interesul meu fundamental este acesta... de a vi-L vesti pe Isus cel înviat. De a vă transmite adevarul evangheliei, adică, Vestea cea bună: Isus cu adevărat a înviat!
Marea provocare a timpului nostru este să nu uităm că prin sfântul botez am primit demnitatea de fi ai lui Dumnezeu. Acesta este de fapt motivul pentru care Dumnezeu mereu ne aşteaptă, ca prin Taina Spovezii să ne ierte şi prin împartaşirea cu Trupul şi Sângele său să ne unească şi să ne sfinţeasca pe toţi. În Taina Spovezii, prin căinţa şi o rennoită propunere de îndreptare, cu totii suntem iertaţi şi reâmpăcaţi, primind harul de a reânnoi raportul nostru de copii ai lui Dumnezeu şi, de a deveni în aceasta lume dezorientată, purtatori de lumină, de pace şi de milostivire”.
Pr. Vasile Orghici, Paroh de Livorno şi responsabilul noii comunitaţi din Rosignano Marittimo

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.