Română | Italiano
AcasăŞtiri201620 Mai: Parohia Sfinţii Trei Ierarhi la Sărbătoarea popoarelor de la Roma
Arhivă foto
Anul: 2019 » Eveniment: Concertul de Colinde şi Ziua Naţională a României în parohia Roma Nord » Titlu: 11614.jpg

Anul: 2019

Eveniment: Concertul de Colinde şi Ziua Naţională a României în parohia Roma Nord

Titlu: 11614.jpg

Ştiri

Parohia Sfinţii Trei Ierarhi la Sărbătoarea popoarelor de la Roma

Parohia Sfinţii Trei Ierarhi la Sărbătoarea popoarelor de la Roma

Duminică 15 mai 2016, cu ocazia Sărbătoarii Rusaliilor după calendarul gregorian în Biserica Romano-Catolică, în piaţa San Giovanni Lateran la Roma au fost peste cincizeci de comunităţi străine, de emigranţi care au sărbătorit cea de a XXV-a ediţie a întâlnirii bucuriei, rugăciuni în comun: Sărbătoarea popoarelor.
„Îi salut în mod particular pe toţi cei care participă astăzi la Sărbătoarea popoarelor, ajunsă la a XXV-a aniversare, care are loc în piaţa Sfântul Ioan în Lateran. Această sărbătoare, semn al unităţii şi al diversităţii culturilor, să ne ajute să înţelegem că drumul către pace este acesta: a face unitatea, respectând diversitatea”. Acestea au fost cuvintele papei Francisc, la rugăciunea mariană Regina coeli, adresate participanţilor la Sărbătoarea popoarelor (Festa dei popoli).
La ora 12.00 a început Sfânta Liturghie în ritul roman avându-l ca slujitor principal pe episcopul Guerino di Tora, împreună cu zeci de preoţi responsabili ai comunitaţilor din toată lumea, cu prezenţa autorităţilor civile şi bisericeşti. Episcopul în predică a spus: „diversitatea, expresie a diferitelor culturi, exprimă universalitatea harului lui Isus Cristos şi ne ajută să fim în stare să trăim şi să ne îmbogăţim reciproc, formând unicul popor ca fii ai lui Dumnezeu”.
Credincioşi români din Comunitatea de greco-catolici au partecipat şi anul acesta cu o cântare religiosă în timpul Sfintei Liturghii şi, în special, în piaţa San Giovanni din Lateran Parohia şi Asociaţia Sfinţii Trei Ierarhi au prezentat un cântec popular românesc din Centrul ţării şi două dansuri din Transilvania.
Această întâlnire a fost o ocazie bună pentru o mai bună cunoaştere între credincioşi, închegarea de noi prietenii şi în special aprofundarea problemelor cu care se confruntă preoţii diverselor comunităţi.
A urmat o agapă fraternă în binecunoscuta piaţă a Romei din Lateran.
P. Serafim Iulian Vescan

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.