Română | Italiano
AcasăŞtiri201619 Iunie: Evenimente în Parohia din Vicenza de Rusalii
Arhivă foto
Anul: 2020 » Eveniment: Hramul Parohiei Roma Nord şi Sărbătorirea Unirii din 1859 » Titlu: 11647.jpg

Anul: 2020

Eveniment: Hramul Parohiei Roma Nord şi Sărbătorirea Unirii din 1859

Titlu: 11647.jpg

Ştiri

Evenimente în Parohia din Vicenza de Rusalii

Evenimente în Parohia din Vicenza de Rusalii

Duminica aceasta, Duminica Mare a Rusaliilor, noi, credincioşii din Parohia din Vicenţa împreună cu preotul nostru Pr. Raimondo Salanschi, am trăit o zi de comuniune intensă.
De dimineaţă ne-am adunat pentru a participa la Utrenie şi la Sfânta Liturghie de Rusalii. Rusaliile (din latină „Rosalia”) – cunoscute şi drept Pogorârea Sfântului Duh (Sfântului Spirit) – reprezintă o sărbătoare foarte importantă pentru credincioşi, prăznuită la 50 de zile după Paşti. Cincizecimea este ziua în care s-a împlinit făgăduinţa lui Isus Cristos, făcută înainte de patimile sale: „Dacă mă iubiţi veţi ţine poruncile mele şi eu îl voi ruga pe Tatăl, iar el vă va da un alt mângâietor - Parakletos - avocat, ca să fie cu voi pentru totdeauna” (In 14,15-16). Sărbătoarea Rusaliilor este legată, deci, de o promisiune certă a lui Isus: aceea de a trimite asupra fiecărei creaturi Duhul Sfânt.
În timpul Sfintei Liturghii, după citirea Evangheliei, patru curatori din comunitatea noastră au depus jurământul pentru un nou mandat, completând astfel grupul de 12 epitropi. Doi dintre ei făceau deja parte din Consiliul Pastoral Parohial, însă, la momentul depunerii jurământului din partea celorlalţi, din motive familiare, nu erau prezenţi, iar ceilalţi doi sunt membri noi care-i înlocuiesc pe cei care din motiv de servici au plecat din Vicenţa. Rolul curatorilor este de a asculta părerile credincioşilor în diverse probleme parohiale şi a le aduce în faţa preotului paroh. Ei se implică în mod activ în toate deciziile care se iau în cadrul comunităţii.
După Sfânta Liturghie, au fost rostite rugăciuni pentru sfinţirea a spicelor de grâu. Credincioşii au luat apoi acasă spice de grâu care simbolizează şi “limbile de foc ale Sfântului Duh care s-a pogorât peste Sfinţii Apostoli”.
La terminarea slujbei, curatorii şi o parte din „badante” s-au deplasat la Sala parohiei unde au luat prânzul.
După masa a fost dedicată întâlnirii Consiliului Pastoral întregit. Printre subiectele aflate pe ordinea de zi amintesc teme legate de: grupul de tineri, de „badante”, de Pelerinajul de la Mănăstirea „Madonna della Corona din 3 iulie 2016, ieşirea tradiţională înainte de vacanţe din 17 iulie la „Abbazia de Sant’Agostino”. Cu această ocazie va fi organizat prânzul comunitar, concursul de muzică şi campionatul de fotbal.
S-au mai stabilit câteva date importante pentru comunitate între care amintesc: 8 septembrie, dată la care va fi organizat Hramul Parohiei, 14 noiembrie, Sf. Maslu.
Dăm laudă Domnului pentru toate binefacerile primite!
Diana Ţicău

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.