Română | Italiano
AcasăŞtiri20093 Decembrie: Anunţ - Biserica Sf. Maurizio şi Sigismund (c.so Magenta 13 - Milano)
Arhivă foto
Anul: 2019 » Eveniment: A 14-a „Sărbătoare a Sărbătorilor” în Parohia „Izvorul Tămăduirii” din Cesena » Titlu: 11366.jpg

Anul: 2019

Eveniment: A 14-a „Sărbătoare a Sărbătorilor” în Parohia „Izvorul Tămăduirii” din Cesena

Titlu: 11366.jpg

Ştiri

Anunţ - Biserica Sf. Maurizio şi Sigismund (c.so Magenta 13 - Milano)

Anunţ - Biserica Sf. Maurizio şi Sigismund (c.so Magenta 13 - Milano)

În fiecare duminică, în frumoasa biserică San Maurizio la Monastero Maggiore, se oficiază Sf. Liturghie în ritul grec-bizantin. În mod obişnuit, se celebrează în limba italiană şi greacă. Începând cu luna noiembrie, în ultima duminică a lunii, Sf. Liturghie se va sluji în limba română.
Această iniţiativă, în colaborare cu Asociaţia Culturală pentru Orientul Creştin (ACIOC), îşi propune a face cunoscută frumuseţea liturghiei bizantine, profunzimea rugăciunilor acesteia, precum şi înălţimea spiritualităţii orientale exprimată prin minunata muzică bizantină.
Iniţiativa aceasta dorim să fie şi un suport al Bisericii greco-catolice, care, recunoscându-se în comuniune cu Biserica occidentală, cu Papa de la Roma, menţine tradiţia liturgică a Bisericii orientale de rit bizantin.
Prin urmare, în ziua de 5 decembrie, la ora 17.00, se va celebra slujba Vecerniei Mari în ajunul sărbătorii Sf. Ierarh Nicolae. Cu ocazia acestei mari sărbători, duminică 6 decembrie la ora 10.30 se va celebra Sf.Liturghie de către părintele Michele Pirotta. La sfârşitul Sf. Slujbe, potrivit unei vechi tradiţii italo-albaneze, va fi binecuvântat prinosul de pâine (panini) adus de către credincioşi.
La Sf. Liturghie va partecipa şi mons. Luigi Manganini, Vicarul Episcopal al Comunităţilor etnice din cuprinsul Arhiepiscopiei din Milano.
Pentru orice informaţie puteţi vizita situl www.acioc-milano.org.
P. Michele Pirotta

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.