Română | Italiano
AcasăŞtiri201619 Iunie: “Darul limbilor vorbitoare şi darul urechilor înţelegătoare”
Arhivă foto
Anul: 2020 » Eveniment: Ziua IEI în Parohia Greco- Catolică Sfinţi Trei Ierarhi din Roma Nord » Titlu: 11655.jpg

Anul: 2020

Eveniment: Ziua IEI în Parohia Greco- Catolică Sfinţi Trei Ierarhi din Roma Nord

Titlu: 11655.jpg

Ştiri

“Darul limbilor vorbitoare şi darul urechilor înţelegătoare”

“Darul limbilor vorbitoare şi darul urechilor înţelegătoare”

Ziua Rusaliilor este marcată de aceste două verbe: a vorbii şi a înţelege. „Apostolii vorbesc fiecare în limba sa, iar ascultătorii îi înţeleg fiecare în limba în care s-au născut”(Fapte 2,1-11).
Miracolul comunicării eficiente este semnul vizibil al prezenţei Spiritului Sfânt, atât în cei care vorbesc, dar mai ales în cei care înţeleg şi nu doar ascultă cu urechile.
La un asemenea „miracol” am asistat în această zi toţi cei pe care Domnul ne-a învrednicit să ajungem la Sfânta Liturghie, unde ni se oferă darul vorbirii şi al înţelegerii. Tradiţionalul concurs de rugăciuni pentru copii, organizat în parohia românească din Villafranca di Verona, a făcut vizibil acest fenomen. Copii mici vorbesc o limbă doar de ei ştiută şi nu este vina lor că cei mari nu-i înţeleg întotdeauna, Domnul le înţelege graiul. Pentru noi ceilalţi a fost de-ajuns un „aliluia” spus la câteva luni de la naştere, ca să ne dăm seama că Dumnezeu este lăudat din gura copiilor. Desigur că cei mai mari au recitat lungi şi aproape nenumărate rugăciuni, fiind recompensaţi la fiecare rugăciune cu un premiu. Teologii şi studioşii în domeniu ştiu că rugăciunea spusă din inimă curată însoţită de faptele bune şi de caritate este primită în acelaşi moment când este rostită, nu trebuie să stea la rând. În această logică am decis ca să-i recompensăm la fiecare rugăciune urmând ca cel ce ajunge la final să ia marele premiu care se afla la fundul sacului. Aşa de stimulaţi au fost încât au început să compună rugăciuni. Atmosferă extraordinară pentru noi toţi care nu am avut această şansă în copilărie.
„Campionii” din anul acesta au fost: dintre fetiţe Ionela, cu 10 rugăciuni, iar din partea băieţilor Cristian cu 13 rugăciuni. Desigur că toţi participanţii au fost campioni la nivelul lor. Scopul acestui concurs a fost să-i stimulăm pe copii, şi numai pe ei dar şi pe părinţi să înveţe să se roage.
P. Dumitru Petrovan

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.