Română | Italiano
AcasăŞtiri201620 Iunie: Comunitate dinamică şi Sfintele Taine ale iniţierii creştine la Spilimbego
Arhivă foto
Anul: 2020 » Eveniment: Hirotonirea PS Cristian Dumitru Crişan şi a PS Călin Ioan Bot » Titlu: 11672.jpg

Anul: 2020

Eveniment: Hirotonirea PS Cristian Dumitru Crişan şi a PS Călin Ioan Bot

Titlu: 11672.jpg

Ştiri

Comunitate dinamică şi Sfintele Taine ale iniţierii creştine la Spilimbego

Comunitate dinamică şi Sfintele Taine ale iniţierii creştine la Spilimbego

Sărbătoarea Rusaliilor in tradiţia bizantină s-a celebrat în acest an în 19 iunie. Pentru comunitatea parohială din Spilimbergo, care îi are ocrotitori pe Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena şi care se adună la rugăciune în fiecare duminică şi sărbătoare de poruncă în Biserica San Rocco, a fost un motiv de sărbătoare în plus. Familia lui Alexandru, împreună cu naşii şi cei apropiaţi l-au însoţit la biserică pentru a primi Taina Sfântului Botez.
După celebrarea Sfintei Liturghii, binecuvântarea spicelor de grâu şi parastase, a urmat botezul lui Alexandru, chiar în ziua Rusaliilor, când celebrăm consacrarea solemnă a bisericii întemeiate de Mântuitorul Isus Hristos.
Botezul a început cu rugăciunile făcute la intrarea în biserică, cuprinzând aşa zisele exorcisme şi mărturisirea de credinţă făcută de naşi în numele celui prezentat pentru a fi botezat, ca semn al parcursului catecumenal. După Taina Botezului şi ungerea cu Sfântul şi Marele Mir, sacramente care conferă caracter indelebil, şi se pot primi valid o singură dată în viaţă, cel nou botezat a primit Sfânta Împărtăşanie şi a fost îmbisericit, fiind purtat de preot în faţa icoanelor împărăteşti şi în Sfântul Altar.
Prin acest prim botez în noua parohie a fost inaugurată cristelniţa adusă din România şi măsuţa făcută special pentru ungerile cu uleiul catecumenilor şi Sfântul Mir.
P. Vasile Nistor

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.