Română | Italiano
AcasăŞtiri201626 Iunie: Evenimente la Parohia Roma Nord
Arhivă foto
Anul: 2019 » Eveniment: Concertul de Colinde şi Ziua Naţională a României în parohia Roma Nord » Titlu: 11610.jpg

Anul: 2019

Eveniment: Concertul de Colinde şi Ziua Naţională a României în parohia Roma Nord

Titlu: 11610.jpg

Ştiri

Evenimente la Parohia Roma Nord

Evenimente la Parohia Roma Nord

Duminică 26 iunie, Consiliul Pastoral Parohial a cărui membri fac şi din Cosiliul director al Asociaţiei noastre, care, împreună cu alţi fondatori ai Asociaţiei, s-au reunit în sesiunea de vară pentru a discuta situaţii concrete din viaţa Parohiei şi a Asociaţiei , aspecte pastorale, spirituale, caritative, prezenţa membrilor la diferite evenimente şi ocazii organizate de români la Roma.
În conformitate cu prevederile statutului Asociaţiei, au fost aleşi noi membri cu funcţii de responsabilitate şi în locul altora care s-au retras pe motive personale sau chiar pe motive de muncă transferându-se în alte tări.
Cu prilejul împlinirii a 10 ani de la întemeierea noii comunitaţi greco-catolice din Roma, - pe lânga biserica S. Salvatore delle Coppelle - membri comunităţii lucrează la un număr special al revistei parohiale; o expoziţie cu fotografii, casete video, proiecţii, mese rotunde cu invitaţi de onoare din ţară care au fost prezenţi şi au vizitat în aceşti ani comunitatea noastră.
A fost o frumoasă reamintire a pelerinajului de la Verna.
Cu doua duminici în urmă , comunitatea greco-catolica din Roma “Sfinţii Trei Ierarhi“ a organizat un nou pelerinaj, pentru prima data la Sanctuarul de la Verna, unul dintre locurile franciscane de mare importanţă.
Parohia a facut multe pelerinaje la Santuare la Bari, Napoli şi Pompei, Sfânta Rita, Padova (anul acesta a fost al X-lea), Asiss , Subiaco, Monte Casino, Civitavechia şi altele.
Plecarea la ora 8:00 din Flaminio Roma, un grup de 44 persoane cu autocarul în rugăciune, cântari, meditaţie a ajuns la Verna, la ora 12 s-a celebrat Sfânta Liturghie apoi am luat pranzul împreună.
Santuarul franciscan de la Verna se găseşte pe muntele Penna în Toscana la o inălţime de 1128 de metri. Este faimos deoarece aici Sfântul Francisc a primit stignatele după un post de 40 de zile, în ziua de 14 septembrie 1224.
Contele Orlando di Chiusi in Casentino, uimit de predicarea Sfântului îi face donaţie acest munte pentru meditaţie, ritiro spirituale, linişte, viaţa eremitică şi să se roage pentru el.
Papa Alexandru al IV-lea, în 1260 consacră o biserică in prezenţa sfântului Bonaventura şi alţi episcopi.
Fratele Lorenzo, un ghid bine pregatit ne-a explicat istoricul şi viaţa spirituală din convent.
Am vizitat şi ne- am rugat în Capela Stigmatelor, în Capela unde a locuit Sfântul Anton de Padova şi a avut convorbiri cu Sfântul Francisc, Capela Sfântului Bonaventura, Capela Sfântului Sebastian cu privire spre esterior, spre prăpastie …aici diavolul a vrut sa îl aruce pe Sf. Francisc, dar, stânca s-a făcut moale, astfel şi-a făcut un loc în ea şi sfântul a fost salvat; am coborât peste 50 de trepte intr-o peşteră - Sasso Spicco - unde sub o stâncă sfântul se ruga şi medita; într- o peşteră era o piatră sub formă de pat pe care sfântul dormea.
Drumul a fost foarte greu, dar credincioşii au înţeles, cum biserica ne învaţă, calea spre mântuirea sufletului este cu multe urcuşuri ale suferinţei, obstacole şi încercări, o cale al crucii cum ne învaţă şi sfântul Ioan Scărarul şi urmarea lui Hristos.
După parteciparea la procesiunea pe care fraţii o fac în fiecare zi la ora 15:00 în convent, ne-am îndreptat spre Roma, spre casele noastre, foarte mulţumiţi cu dispoziţia spre a ne rugă mai intens şi pătrunşi de dorul de sfinţenie.          
Pentru credincioşii de la Roma, care nu au putut veni în pelerinaj , Sfânta Liturghie a fost celebrată de părintele Gabriel Buboi rectorul Colegiului Pontifical Pio Romeno împreună cu diaconul Marius Câmpean secretar eparhial de Cluj - Gherla, răspunsurile la Sfânta Liturghie au fost date de patru studenţi teologi.
La întoarcere credicioşii, foarte mulţumiţi, au făcut multe propuneri pentru alte pelerinaje.
La întâlnirea de astăzi s-a vorbit şi de un posibil pelerinaj la Lourdes sau la Ierusalim în Ţara Sfântă.
P. Serafim Vescan Iulian

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.