Română | Italiano
AcasăŞtiri201629 Iunie: Primul pelerinaj anual al Protopopiatului greco-catolic de Toscana şi Umbria ...
Arhivă foto
Anul: 2020 » Eveniment: Ziua IEI în Parohia Greco- Catolică Sfinţi Trei Ierarhi din Roma Nord » Titlu: 11652.jpg

Anul: 2020

Eveniment: Ziua IEI în Parohia Greco- Catolică Sfinţi Trei Ierarhi din Roma Nord

Titlu: 11652.jpg

Ştiri

Primul pelerinaj anual al Protopopiatului greco-catolic de Toscana şi Umbria la Vatican (2016)

Primul pelerinaj anual al Protopopiatului greco-catolic de Toscana şi Umbria la Vatican (2016)

PROTOPOPIATUL GRECO-CATOLIC DE TOSCANA ŞI UMBRIA prin PAROHIA GRECO-CATOLICĂ FIRENZE a organizat DUMINICĂ 26 IUNIE 2016 primul pelerinaj la VATICAN cu prilejul Sărbătorii Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel, sfinţii ocrotitori ai parohiei noastre.
Programul a început cu trecerea prin Poarta Milostivirii în drum spre ”Capella Ungherese” din Grotele Vaticanului, care se află în apropierea mormântului Sf. Apostol Petru, unde pr. prot. Valer Sician​ a concelebrat Sf. Liturghie cu pr. Dumitru şi pr. Valentin Marcu ca mulţumire pentru aproape un an şi jumătate de la înfiinţarea comunităţii româneşti greco-catolice din Florenţa, moment în care Eminenţa Sa Cardinal Giuseppe Betori, Arhiepiscopul de Florenţa, a oferit Biserica şi oratoriul ”San Piero in Gattolino” ca loc de desfăşurare a slujbelor religioase şi a tuturor celorlalte activităţi a unei parohii.
La Sf. Liturghie, pe lângă pelerinii de diverse confesiuni creştine (greco-catolici, ortodocşi, romano-catolici, protestanţi) participanţi de la Florenţa, au fost prezenţi şi alţi credincioşi din diversele parohii ale Romei. După celebrarea Sf. Liturghii s-a făcut un moment de rugăciune în faţa mormântului Sf. Petru şi a Sf. Papa Ioan Paul al II-lea.
Fiind ultima duminică din lună, Muzeul Vaticanului îşi deschide porţile în mod gratuit, astfel programul a continuat cu vizita în cadrul Muzeului, după care înainte de plecare, s-a făcut o mică plimbare cu maşina prin Roma vizitând Altarul Patriei, Columna lui Traian, Forul lui Traian şi Coloseum.
Dacă primul hramul s-a ţinut anul trecut la biserică, cel de-al doilea iată că s-a sărbătorit la mormântul unuia dintre cei doi sfinţi ocrotitori ai comunităţii noastre, Sf. Apostol Petru, urmând ca în viitor tot cu prilejul hramului să se facă un nou pelerinaj la Roma, de data aceasta la mormântul Sf. Apostol Pavel şi la locul unde i s-a tăiat capul.
Mulţumim Bunului Dumnezeu şi Măicuţei Preacurate pentru acest mare eveniment din comunitatea noastră şi folosim acest prilej pentru a anunţa că următorul pelerinaj se va face pe data de 11 septembrie la Livorno cu ocazia sărbătoririi primului hram al nou înfiinţatei Parohia Greco-Catolică Livorno.
Sician Andreea Antonia​

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.