Română | Italiano
AcasăŞtiri201629 Iunie: Întâlnirea extraordinară la Florenţa a Consiliului Pastoral Naţional
Arhivă foto
Anul: 2023 » Eveniment: „Copiii constructori ai păcii”. Întâlnire interculturală şi interreligiosă despre pace la Livorno » Titlu: 11710.jpg

Anul: 2023

Eveniment: „Copiii constructori ai păcii”. Întâlnire interculturală şi interreligiosă despre pace la Livorno

Titlu: 11710.jpg

Ştiri

Întâlnirea extraordinară la Florenţa a Consiliului Pastoral Naţional

Întâlnirea extraordinară la Florenţa a Consiliului Pastoral Naţional

Sâmbătă, 25 iunie 2016, la sediul Arhiepiscopiei din Florenţa a avut loc întâlnirea extraordinară a preoţilor Bisericii Române Unite cu Roma din Italia, membrii ai Consiliului Pastoral Naţional.
Lucrările s-au desfăşurat sub conducerea coordonatorului naţional Mons. Ioan Alexandru Pop, însoţit de preoţii Sinceli pr. Marinel Mureşan şi pr. Vasile Alexandru Barbolovici.
Au participat doar o parte din membrii Consiliului naţional: Pr. Valer Sician, Protopop de Toscana şi Umbria; Pr. Mihai David, Protopop de Emilia-Romagna şi Marche; Pr. Ioan Feier - Mirandola; Pr. Vasile Andrei Meseşan – Ostiglia şi Mantova; Pr. Iulian Serafim Vescan – Roma Nord.
Ne-am întalnit cu Eminenţa sa Cardinal Giuseppe Betori care ne-a vorbit despre oportunitatea pe care Biserica Română Unită o are în diaspora. „Românii veniţi la muncă pentru un trai mai bun, trebuie să găsească o susţinere socială, culturală şi religioasă” a subliniat Mons. Giuseppe. Apoi a vorbit despre importanţa ritului: „Ritul este un mod de interpretare a credinţei, deci trebuie păstrat”. „Pentru Biserica catolică este important să aibe pluralitatea riturilor”; „Biserica s-a născut în pluralitate, este vorba de faţa articulată spre lume”, a mai adăugat Cardinalul.
Apoi a spus „migranţii sunt de două categorii: cei care au făcut alegerea unei permanenţe şi cei din Europa de Est care sunt provizorii, care se vor întoarce acasă”. Tocmai de aceea, referitor la migraţie a subliniat faptul că, în locul conceptului de integrare, preferă cel de interacţiune, interferenţă. „Este foarte important ca o comunitate să nu se dezrădăcineze... aceasta ar fi o violenţă”, a afirmat Eminenţa Sa. „Prezenţa preoţilor voştri pe teritoriul nostru, este foarte importantă şi de asemenea este importantă creerea unei structuri pastorale pentru păstrarea identităţii, a patrimoniului cultural şi spiritual al Bisericii voastre”, ne-a încurajat Eminenţa sa.
La sfârşitul întâlnirii, ne-a salutat pe fiecare d+ndu-ne binecuvântarea arhierească.
Pr. Mihai David

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.