Română | Italiano
AcasăŞtiri201617 Iulie: Tradiţionala ieşire la sfârşit de an pastoral la Vicenza
Arhivă foto
Anul: 2020 » Eveniment: Hirotonire de preoţi în catedrala din Oradea » Titlu: 11690.jpg

Anul: 2020

Eveniment: Hirotonire de preoţi în catedrala din Oradea

Titlu: 11690.jpg

Ştiri

Tradiţionala ieşire la sfârşit de an pastoral la Vicenza

Tradiţionala ieşire la sfârşit de an pastoral la Vicenza

Zile intense cele de sâmbătă 16 şi duminică 17 iulie în Parohia din Vicenza. Astfel, sâmbătă după-amiază în biserica comunităţii Araceli Vecchia a fost celebrată cununia religioasă şi civilă a tinerilor Bogdan Andrei şi Dutca Victoria. La slujbă au fost prezenţi în număr mare invitaţi atât din ţară cât şi din Italia.
Duminică dimineaţa am celebrat Sfânta Liturghie împreună cu părintele paroh Raimondo Salanschi şi comunitatea adunată în jurul său. După celebrarea Liturghiei am mers cu toţii la Abaţia „Sant’Agostino” cu ocazia tradiţionalei ieşiri organizată la sfârşitul anului pastoral, înainte de plecarea în vacanţă şi a prânzului de mulţumire pentru toate binefacerile primite.
Mulţumim din nou tinerilor inimoşi din comunitate pentru implicarea activă în pregătirea şi buna desfăşurare a acestui eveniment, devenit deja tradiţie la Vicenza. În timpul prânzului a fost proiectat un power-point cu fotografii de la activităţile parohiei organizate de-a lungul anului 2015. Materialul a fost pregătit cu mare grijă de părintele Raimondo şi a durat aproape o oră, ceea ce reflectă bogata activitate a acestei parohii româneşti pentru cei aflaţi departe de ţară. Pozele au stârnit aplauze şi o serie de comentarii în rândul privitorilor, ei fiind personajele principale ale slide-urilor.
Doresc să mulţumesc şi cu această ocazie comunităţii din Vicenza şi inimosului părinte Raimondo pentru invitaţia făcută de a sărbători împreună. De când mă aflu în Italia, părintele şi comunitatea mi-au fost întotdeauna alături şi m-au primit mereu in mijlocul lor cu mare caldură.
Ipod. Marius Păcală

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.