Română | Italiano
AcasăŞtiri201617 Iulie: O zi specială pentru parohia din Rimini în Bazilica Sfântul Petru din Vatican
Arhivă foto
Anul: 2020 » Eveniment: Hirotonire de preoţi în catedrala din Oradea » Titlu: 11681.jpg

Anul: 2020

Eveniment: Hirotonire de preoţi în catedrala din Oradea

Titlu: 11681.jpg

Ştiri

O zi specială pentru parohia din Rimini în Bazilica Sfântul Petru din Vatican

O zi specială pentru parohia din Rimini în Bazilica Sfântul Petru din Vatican

Duminica, 17 iulie 2016 va rămâne în sufletul şi amintirea Părintelui Paroh din Rimini, Cristian Ioan Coste, şi a credincioşilor care l-au însoţit ca: "O zi specială, o zi plină de har" precum a mărturisit părintele însuşi.
O zi specială în care Părintele Cristian împreună cu Părintele Valentin Marcu au celebrat Sfânta Liturghie într-una din capelele Bazilicii Sfântul Petru din Vatican. Părintele Cristian Coste, însoţit de familia sa şi de un grup de credincioşi, s-a alăturat iniţiativei Asociaţiei ”Inocenţiu Micu-Klein a credincioşilor greco-catolici români Onlus” de a celebra în limba română şi în ritul bizantin o dată pe lună îndurarea fără de margini a Domnului nostru Isus Hristos în acest an jubiliar.
Evanghelia Duminicii a IV-a după Rusalii a fost edificatoare, şi împreună cu Părintele Cristian am reuşit să descoperim prospeţimea şi importanţa Cuvântului Domnului în viaţa noastră. Spunea Părintele: "Noi am venit precum sutaşul în faţa Domnului nostru, Isus Hristos, pentru a-i cere haruri pentru cei dragi şi pentru noi. Iar la sfârşit să răsune în sufletele noastre glasul Mântuitorului: mare este credinţa voastră".
Întâlnirea cu Mântuitorul devine izvor de convertire... de creştere în credinţă spre o viaţă trăită în plinătatea bucuriei de a fi adevăraţi fii ai Milostivirii Divine...astfel, după ce sutaşul îşi recunoaşte propria nevrednicie de a-L primi pe Isus în casa sa, dobândeşte harul vindecării servitorului pentru care s-a rugat stăruitor lui Isus.
"Doamne, nu sunt vrednic să intri în casa mea, dar spune numai un cuvânt şi mă voi mântui" aceste cuvinte să devină pentru noi rugăciune şi izvor de pace pentru zilele ce vor urma.
Pr. Valentin mulţumind părintelui Cristian şi credincioşilor cu care a venit, dar şi celor din Roma veniţi la această Sfântă Liturghie, a subliniat că Îndurarea Divină nu va întârzia să răsplătească fiecăruia dintre noi eforturile pe care le-am făcut pentru a celebra Milostivirea Divină în Sfânta şi Dumnezeiesca Liturghie, îndemnând în final la străduinţa continua de a pune în centrul vieţii noastre pe Fiul lui Dumnezeu şi Unicul Mântuitor al nostru, Isus Hristos.
După un scurt popas de rugăciune lângă mormântul Sfântului Petru, pr. Valentin Marcu i-a însoţit pe credincioşii parohiei din Rimini în vizitarea Bazilicii, iar la final Asociaţia ”Inocenţiu Micu-Klein” le-a oferit vizita gratuită a cupolei impresionantei Bazilici romane.
Zamfir Rusu

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.