Română | Italiano
AcasăŞtiri20168 Septembrie: Prăznuirea hramului mic al Parohiei din Vicenza
Arhivă foto
Anul: 2019 » Eveniment: Cardinalul Bassetti în vizită la comunitatea românească » Titlu: 11622.jpg

Anul: 2019

Eveniment: Cardinalul Bassetti în vizită la comunitatea românească

Titlu: 11622.jpg

Ştiri

Prăznuirea hramului mic al Parohiei din Vicenza

Prăznuirea hramului mic al Parohiei din Vicenza

Joi, 8 septembrie a.c., comunitatea din Vicenza şi-a sărbătorit hramul cel mic: „Naşterea Maicii Domnului”. Primele mărturii despre existenţa locaşului nostru de cult datează din 1214 când, în unele izvoare istorice, apare vestea unei biserici cu hramul „Sfânta Maria”, pe lângă care, în 1244, un grup de călugăriţe, care urmau regula Sfântului Damian de la Mănăstirea „Sancta Maria Mater Domini” din Longare (VI), au construit un mic complex monastic. Noua structură călugărească a primit numele de „Sancta Maria ad cellam”, care, apoi, a fost modificat în „Ara cella”, şi în cele din urmă „Araceli in Santa Maria”, numele actual al bisericii.
Deşi hramul parohiei noastre a fost în timpul săptămânii, ne-am bucurat, totuşi, de prezenţa unui număr mare de credincioşi.
Praznicul a început cu slujba Utreniei care a fost urmată de Sf. Liturghie solemnă în cadrul căreia s-au rostit cu rugăciuni de mulţumire lui Dumnezeu pentru toate darurile revărsate asupra parohiei noastre.
În cuvântul de învăţătură rostit, părintele Raimondo Salanschi a explicat credincioşilor, plecând de la pericopa evanghelică citită în cadrul Sfintei Liturghii, însemnătatea praznicului sărbătorit, scoţând în evidenţă rolul Fecioarei Maria în istoria mântuirii neamului omenesc. Despre acest praznic Sfântul Andrei din Creta spune: „Toată făptura să cânte de bucurie să tresalte şi să participe la veselia acestei zile. Căci aceasta este ziua în care creatura devine locuinţa aleasă a Creatorului”.
După Sf. Liturghie, ne-am deplasat în curtea Oratoriului Bisericii Araceli Nuova unde au fost pregătite corturile sub care am luat masa de prânz împreună cu gospodinele noastre. După agapa frăţească au urmat momente recreative conduse de formaţia „Dunărea” din Padova căreia îi mulţumim pentru momentul muzical formidal oferit.
Consiliul Pastoral al Parohiei din Vicenza/ Il Consiglio Pastorale della Parrocchia di Vicenza

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.