Română | Italiano
AcasăŞtiri201613 Septembrie: Românii din Udine invitaţi la Pelerinajul diecezan anual la sanctuarul marian ...
Arhivă foto
Anul: 2019 » Eveniment: Concertul de Colinde şi Ziua Naţională a României în parohia Roma Nord » Titlu: 11606.jpg

Anul: 2019

Eveniment: Concertul de Colinde şi Ziua Naţională a României în parohia Roma Nord

Titlu: 11606.jpg

Ştiri

Românii din Udine invitaţi la Pelerinajul diecezan anual la sanctuarul marian Castelmonte

Românii din Udine invitaţi la Pelerinajul diecezan anual la sanctuarul marian Castelmonte

Pelerinajul diecezan anual la Fecioara de Castelmonte a avut o semnificaţie de mare importanţă, mai ales după evenimentele seismice din ultimele săptămâni aici în Italia. Aniversarea a 40 de ani de la cutremurul din 1976 din Friuli, an în care Preasfinţitul arhiepiscop de atunci S.E. Mons. Alfredo Battisti a condus poporul friulan în pelerinaj la Sanctuarul marian la Castelmonte, pentru renaşterea spirituală şi materială a celor care au suferit mai pierderi în sânul familiei şi au rămas fără locuinţe sau grav răniţi sub dărâmăturile cauzate de cumplitul cutremur.
Anniversaria a 40 de ani este un prilej de regândire a alegerilor vieţii, a stilului de viaţă care azi este promovat în Friuli, după o perioadă de refacere materială, după o perioadă de bunastare spirituală, suntem în faţa unei perioade în care trebuie să facem alegeri bune, deoarece societatea este îmbătrânită, plină de frici din cauza crizei economice, valorile creştine sunt înlocuite cu tot felul de surogate care dau o oarecare fericire pe termen scurt, dar nu garantează stabilitatea şi bunăstarea pe termen lung. Modelul dorinţei de a fi fericit pe seama unei logici materialiste este falimentară, deoarece tot mai multă lume este în depresie, natalitatea scade şi nu asigură schimbul generaţiilor, tinerii nu au curajul să intre pe calea formării unei familii stabile, durabile, în care sacrificiul şi dorinţa de a merge înainte să fie elemente esenţeale ale acestei alegeri.
Petru toate acestea, ne-am prezentat Maicii Domnului, rugând-o să ducă la Fiul Său şi Dumnezeu nostru, toate intenţiile nostre, să ne scoată din necazuri şi să ne ocrotească.
La momentul împărtăşaniei, românii au cântat cântarea în limba română Pentru Tine Doamne.
Au fost prezenţi şi membri ai altor popoare şi preoţii lor din cadrul arhidiecezei de Udine, alături de Arhiepiscop, S.E. Mons. Andrea bruno Mazzocato, căruia îi mulţumim pentru invitaţiea primită prin intermediul Biroului Migrantes, al cărui director este dott. Claudio Malacarne.
P. Ioan Mărginean-Cociş

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.