Română | Italiano
AcasăŞtiri201613 Septembrie: Binecuvântarea copiilor pentru Noul An Şcolar 2016/2017 la Udine, Biserica ...
Arhivă foto
Anul: 2020 » Eveniment: Ziua IEI în Parohia Greco- Catolică Sfinţi Trei Ierarhi din Roma Nord » Titlu: 11660.jpg

Anul: 2020

Eveniment: Ziua IEI în Parohia Greco- Catolică Sfinţi Trei Ierarhi din Roma Nord

Titlu: 11660.jpg

Ştiri

Binecuvântarea copiilor pentru Noul An Şcolar 2016/2017 la Udine, Biserica românească San Cristoforo

Binecuvântarea copiilor pentru Noul An Şcolar 2016/2017 la Udine, Biserica românească San Cristoforo

Duminică 11 septembrie 2016 la Misiunea Română Unită Sf. Hristofor din Friuli la Udine, în cadrul Parohiei româneşti Învierea Domnului, a avut loc Sf. Liturghie cu binecuvântarea noului An şcolar 2016/2017.
Copiii au fost primiţi la ora 9.30, cu bucuria lor tipică şi emoţia începerii unui nou an şcolar pentru a păşi cu paşi mici, dar siguri, spre realizarea propriilor idealuri prin intermediul sistemului şcolar, care pune bazele unei asemenea dorinţe.
În cadrul Sfintei Liturghii copii au avut câteva momente dedicate lor, cu rugăciuni adresate lui Dumnezeu, Maicii Domnului şi sfinţilor a cărui nume poartă fiecare pentru a avea un început bun şi un an cu rezultate frumoase.
Fiecare copil a fost uns cu untdelemnul de la Ierusalim, în semn de binecuvântare, de alegere a harului dumnezeiesc ca merinde zilnică în noul an şcolar. Multele ore petrecute pe băncile şcolii să fie un timp eveniment care să zidească temeinic “castelul interior” şi să ducă pas după pas la realizarea aspiraţiilor fiecăruia.
Împreună cu doamna preateasă prof. Cristina, cu familia şi membri activi din parohia noastră românească din Friuli la Udine, vă dorim un an nou şcolar binecuvântat cu alese binecuvântări de la Dumnezeu şi Maica Preasfântă să vă ocrotească de toate necazurile, cu iubirea sa de mamă.
P. Ioan Mărginean-Cociş

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.