Română | Italiano
AcasăŞtiri201619 Septembrie: Sfânta Liturghie în rit bizantin în Bazilica Sfântul Petru din Vatican
Arhivă foto
Anul: 2020 » Eveniment: Hirotonire de preoţi în catedrala din Oradea » Titlu: 11681.jpg

Anul: 2020

Eveniment: Hirotonire de preoţi în catedrala din Oradea

Titlu: 11681.jpg

Ştiri

Sfânta Liturghie în rit bizantin în Bazilica Sfântul Petru din Vatican

Sfânta Liturghie în rit bizantin în Bazilica Sfântul Petru din Vatican

"Oricine voieşte să vină după Mine să se lepede de sine, să-şi ia crucea şi să-mi urmeze Mie” (Mc. 8,34)
          
Astăzi, 18 septembrie 2016, în duminica de după Înălţarea Sfintei Cruci, Asociaţia "Inocenţiu Micu Klein" a credincioşilor greco-catolici români din Italia a organizat, ca in fiecare lună, o liturghie în „Cappella Ungherese” din Bazilica Sfântul Petru din Vatican.
Sfânta Liturghie a fost celebrată de către Părintele Valentin Marcu, preşedintele asociaţiei şi de către Părintele Tiberiu Sîrbu, care a răspuns cu bucurie invitaţiei de a fi alături de noi, împreună cu un grup de credincioşi din Imola. Răspunsurile au fost date atât de către credincioşii prezenţi, cât şi de seminaristul Daniel Cristea.
În rugăciunile celor prezenţi şi-au găsit locul şi personale afectate de cutremurul din 24 august 2016 .
În cuvintele de învăţătură, Părintele Valentin Marcu a vorbit despre importanţa Sfintei Cruci şi de faptul că purtarea Crucii nu înseamnă doar suferinţă, ci şi bucurie şi iubire deoarece Isus Cristos, Fiul Domnului a purtat Crucea din iubire pentru noi, în timp ce Părintele Tiberiu Sîrbu a făcut referire la Sfântul Apostol Pavel, care şi-a petrecut viaţa de creştin lucrând în numele lui Cristos, înfiinţând Biserici pretutindeni, care a atins aşa o stare de îmbunătăţire încât a spus: " Nu eu, ci Cristos trăieşte in mine" (Galateni 2:20)
La finalul Sfintei Liturghii Părintele Tiberiu Sîrbu a mulţumit Părintelui Valentin Marcu pentru invitaţie, iar, la rândul său, Pr. Valentin Marcu a mulţumit comunităţii prezente din Imola pentru că a dat curs invitaţiei asociaţiei.
După încheierea Sfintei Liturghii cei prezenţi s-au alăturat credincioşilor din Bazilica Sfântul Petru, unde au asitat la Sfânta Liturghie celebrată de către Sfântul Părinte Papa Francisc.
"Faceţi semnul Crucii pe faţa şi pe inima voastră şi diavolul va fi biruit, pentru că in Cruce este sabia care l-a străpuns şi pumnalul care l-a rănit mortal." ( Sfântul Ioan Gură de Aur, †407)
Diana Homoranu e Daniel Cristea

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.