Română | Italiano
AcasăŞtiri20162 Octombrie: Concursul „Româncuţa în bucătărie” în Parohia „Sfinţii Trei ...
Arhivă foto
Anul: 2020 » Eveniment: Hramul Parohiei Roma Nord şi Sărbătorirea Unirii din 1859 » Titlu: 11643.jpg

Anul: 2020

Eveniment: Hramul Parohiei Roma Nord şi Sărbătorirea Unirii din 1859

Titlu: 11643.jpg

Ştiri

Concursul „Româncuţa în bucătărie” în Parohia „Sfinţii Trei Ierarhi, Vasile, Grigore şi Ioan”, Roma-Nord

Concursul „Româncuţa în bucătărie” în Parohia „Sfinţii Trei Ierarhi, Vasile, Grigore şi Ioan”, Roma-Nord

Duminică, 2 octombrie 2016, în Parohia Greco-Catolică din Roma Nord, s-au trăit momente de bucurie şi veselie prilejuite de concursul „Româncuţa în bucătărie”, ajuns la cea de a V-a ediţie. Evenimentul mai sus amintit a fost precedat de celebrarea Sfintei şi Dumnezeieştii Liturghii.
Alături de părintele Ioan-Alexandru Pop, coordonator naţional al comunităţilor greco-catolice din Italia, au concelebrat pr. Dumitru Simioancă, pr. Serafim Iulian Vescan, parohul comunităţii, şi diaconul Ionuţ Ursuleac. Pentru Sacramentul Sfintei Spovedanii, s-a pus la dispoziţia credincioşilor Pr. Valentin Marcu. Răspunsurile în cadrul Sfintei Liturghii au fost asigurate de o parte din studenţii teologi ai Colegiului Pontifical „Pio Romeno” din Roma. Predica a fost ţinută de către pr. Ioan Pop.
La încheierea celebrării liturgice, toţi cei prezenţi s-au adunat în teatrul parohiei, pentru a lua parte la programul artistico-cultural pregătit cu mare atenţie de către organizatori, un program ce a reuşit să îmbine gustarea bucatelor tradiţionale româneşti cu liniile melodice ale cântecului nostru tradiţional însoţit de dansul popular. Pe plan artistic nu putem să nu amintim de contribuţia adusă de interpreţii de muzică populară Elisabeta Turcu şi Caraş Ilieş.
În cadrul evenimentelor dedicate festivalului concurs „Româncuţa în bucătărie” cei prezenţi au putut împlini şi un act de caritate, dăruind din puţinul lor precum văduva din Evanghelie. În acest sens, pr. Serafim a dat curs citirii scrisoarei primite de la rectorul Seminarului Teologic Greco-Catolic „Sfinţii Trei Ierarhi” din Oradea, pr. Anton Cioba, care a cerut sprijin pentru instalarea unui sistem de supraveghere în cadrul seminarului, acţiune necesară în urma unei iniţiative legislative recent aprobate.
Autorităţile civile ale statului român au fost şi ele prezente la eveniment prin prezenţa a două persoane din cadrul Ambasadei României pe lângă statul italian.
Mulţumim tuturor participanţilor, celor care şi-au adus aportul la frumoasa organizare a evenimentului în cauză, ”româncuţelor” ce s-au ostenit la prepararea produselor tipice româneşti, cât şi acelora care ne-au susţinut moral.
P. Vescan Serafim Iulian

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.