Română | Italiano
AcasăŞtiri201616 Octombrie: Sfânta Liturghie în rit bizantin în Bazilica Sfântul Petru din Vatican
Arhivă foto
Anul: 2019 » Eveniment: Pelerinajul parohiei Sfinţii Trei Ierarhi, Roma Nord la Collevalenza » Titlu: 11601.jpg

Anul: 2019

Eveniment: Pelerinajul parohiei Sfinţii Trei Ierarhi, Roma Nord la Collevalenza

Titlu: 11601.jpg

Ştiri

Sfânta Liturghie în rit bizantin în Bazilica Sfântul Petru din Vatican

Sfânta Liturghie în rit bizantin în Bazilica Sfântul Petru din Vatican

“Ieşit-a semănătorul să semene sămânţa sa...”
(Lc. 8,5)
          
În duminica a XXI-a după Rusalii (a Pildei Semănătorului şi a Sfinţilor Părinţi de la sinodul al VII-lea de la Niceea), sămânţa cuvântului divin a răsunat din nou în limba română în Vatican. Asociaţia "Inocenţiu Micu Klein" a credincioşilor greco-catolici români din Italia a organizat astăzi, 16 octombrie 2016, celebrarea liturgică lunară în „Cappella Ungherese” din Bazilica Sfântul Petru.
Sfânta Liturghie a fost oficiată de Părintele Valentin Marcu, preşedintele Asociaţiei, iar răspunsurile au fost date de studenţii Daniel Cristea şi Ioan - Ştefan Dumitraş, alumni ai Colegiului Pontifical Pio Romeno din Roma.
În predica sa, Părintele Valentin a explicat credincioşilor prezenţi importanţa curăţirii inimii pentru cultivarea seminţei cuvântului Domnului. Acest cuvânt divin poate fi primit doar prin dialogul sufletului cu Dumnezeu, un dialog care îşi are începutul în ascultare. Doar astfel ne “este dat să cunoaştem tainele Împărăţiei lui Dumnezeu” (Lc. 8,10).
Conştientizarea primirii seminţei în Taina Sfântului Botez este primul pas în misiunea rodirii sufleteşti. Însă nu şi singurul. Creşterea credinţei şi maturizarea acesteia în grădinile sufletelor noastre, asemănate cu “pământul bun” (Lc. 8,15) este deosebit de importantă, transformându-ne în semănători. Iar această transformare, atrage după sine şi o misiune: aceea de a cultiva vieţile celor din jurul nostru, sufletele celor cu care intrăm zilnic în contact.
Aşadar, trebuie să luptăm împotriva ispitelor şi păcatelor, să curăţăm inima şi să ne pregătim prin Taina Sfintei Spovezi pentru primirea seminţei Vieţii. Pentru că doar o inimă curată, un suflet purificat, poate asculta Cuvântul Domnului, având certitudinea că acesta va încolţi şi va rodi la vremea potrivită.
“Pentru că, cuvintele pe care Mi le-ai dat le-am dat lor, iar ei le-au primit şi au cunoscut cu adevărat că de la Tine am ieşit, şi au crezut că Tu M-ai trimis” (Ioan 17,8).
Ioan - Ştefan Dumitraş - Daniel Cristea

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.