Română | Italiano
AcasăŞtiri201621 Octombrie: Apariţie editorială. Pentru prima oară în limba italiană volumul: ...
Arhivă foto
Anul: 2020 » Eveniment: Hirotonire de preoţi în catedrala din Oradea » Titlu: 11677.jpg

Anul: 2020

Eveniment: Hirotonire de preoţi în catedrala din Oradea

Titlu: 11677.jpg

Ştiri

Apariţie editorială. Pentru prima oară în limba italiană volumul: „Credinţa noastră este viaţa noastră” de Iuliu Hossu

Apariţie editorială. Pentru prima oară în limba italiană volumul: „Credinţa noastră este viaţa noastră” de Iuliu Hossu

Prin coperta ataşată, Casa de Editură EDB (Editura „Dehohiane” Bologna), ne informează că în curând va fi publicată în Italia cartea Mons. Iuliu Hossu "Credinţa noastră este viaţa noastră".
Este vorba de cea de a doua ediţie care tratează despre un episcop al Bisericii noastre, cea dintâi fiind despre epsicopul Ioan Ploscaru, intitulată "Catene e terrore".
Cartea servului lui Dumnezeu Iuliu Hossu a fost îngrijită de către prof. Marco Dalla Torre şi a fost tradusă de către prof. Giuseppe Munarini, autorul notelor ediţiei italiene şi a anexa care conţine prezentarea, pe scurt, a personalităţilor principale care apar în carte, ajutat de către p. Cristian Sabău şi p. Ioan Mărginean-Cociş.
Iuliu Hossu (1885-1970), episcop de Cluj-Gherla în Transilvania pentru 52 de ani, a fost întemniţat de către regimul comunist în luna octombrie a anului 1948. A petrecut ani de groază în temniţa de exterminare de la Sighet şi a murit în timpul progoanei în anul 1970, la vârsta de 85 de ani.
A fost primul cardinal al Bisericii Române Unite cu Roma, chiar dacă - din cauze lesne de înţeles - Paul al VI-lea l-a numit inpectore, făcând cunoscut numele numai cu trei ani mai târziu, după decesul său. În prezent se desfăşoară cauza de beatificare.
          
P. Ioan Mărginean-Cociş.
          
Biroul de Presă / Ufficio Stampa

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.