Română | Italiano
AcasăŞtiri201623 Octombrie: Bazilica Sf. Anton de Padova are de azi un un Rector
Arhivă foto
Anul: 2020 » Eveniment: Ziua Dialogului dintre evrei şi creştini » Titlu: 11630.jpg

Anul: 2020

Eveniment: Ziua Dialogului dintre evrei şi creştini

Titlu: 11630.jpg

Ştiri

Bazilica Sf. Anton de Padova are de azi un un Rector

Bazilica Sf. Anton de Padova are de azi un un Rector

Bazilica Sf. Anton de Padova este unul din locurile cele mai importante de spiritualitate din lumea întreagă, datorită faptului că "Sfântul/il Santo", cum este chemat în limba italiană, primeşte pe toţi creştinii şi oamenii de bună credinţă care îi cer ajutorul şi mijlocirea către bunul Dumnezeu. Noi, românii greco-catolici din Italia, de un deceniu, în fiecare an, suntem primţi cu ocazia pelerinajului la Bazilica sfântului Anton şi acest lucru a fost posibil graţie iubirii şi respectului pe care padre Enzo Paolo Poiana (11 ani Rector al Bazilicii). A fost chemat în mod neaşteptat la Casa Tatălui în vara acestui an, lăsând un gol imens în inimile şi sufletele noastre, însă suntem convinşi că şi din viaţa veşnică, continuă să fie alături nu numai de noi, ci îndeosebi de toţi pelerinii care păşesc pragul Bazilicii sfântului Anton.
Duminică 23 octombrie, la ora 17.00 a avut loc, în prezenţa Episcopul delegat pentru Bazilica sf. Anton, mons. Giovanni Tonucci, ceremonia de instalare a noului Rector al Bazilici în persoana părintelui Oliviero Svanera, până acum Vicar provincial, care a mulţumit bunului Dumnezeu pentru serviciul şi slujirea parintelui Enzo Poiana, exprimându-şi dorinţa de a continua misiunea ca Bazilica Sfântului Anton să fie acel loc privilegiat şi primitor ca până acum pentru toţi cei care doresc să vină la mormânt, cerând rugăciunea tuturor pelerinilor pentru noua sa misiune.
La Sfânta Liturghie au fost prezenţi atât numeroşi credincioşi padovani, pelegrini, cât şi reprezentanţi din lumea politică, administrativă, civilă şi militară din oraşul Padova şi din Provincie, Vicarul General al Diecezei, mons. Paolo Doni, trimis din partea episcopului de Padova, Mons. Claudio Cipolla.
Biserica Română Unită cu Roma, Greco-Catolică din Italia a fost reprezentată de părintele Vasile Alexandru Barbolovici, Sincel al Italiei de Nord, care a adus salutul PS. Virgil Bercea, fiind prezent şi în numele tuturor preoţilor care îşi desfăşoară misiunea pastorală în Italia, asigurându-l pe noul Rector de rugăciunea noastră. Părintele Oliviero a mulţumit pentru toate acestea, urmând ca în zilele următoare să am o întâlnire personală cu dânsul, pentru a descrie detaliat raportul şi activităţile avute până în prezent cu Bazilica şi cu fraţii slujitori, dar şi dorinţa noastră de a continua experienţa spirituală a comunităţilor româneşti din Italia în acest loc binecuvântat de Domnul prin prezenţa Sf. Anton.
P. Vasile Alexandru Barbolovici

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.