Română | Italiano
AcasăŞtiri201631 Octombrie: Pelerinajul Parohiei din Mestre la Medjugorje
Arhivă foto
Anul: 2020 » Eveniment: Hramul Parohiei Roma Nord şi Sărbătorirea Unirii din 1859 » Titlu: 11638.jpg

Anul: 2020

Eveniment: Hramul Parohiei Roma Nord şi Sărbătorirea Unirii din 1859

Titlu: 11638.jpg

Ştiri

Pelerinajul Parohiei din Mestre la Medjugorje

Pelerinajul Parohiei din Mestre la Medjugorje

În tradiţia şi viaţa creştină au existat şi există locuri cu o încărcătură spirituală particulară, deosebită, sau mai profundă pentru pelerinul şi pelerinii ce fac sau doresc să facă o experienţă de credinţă, împinşi de fel şi fel de motivaţii personale, familiare sau comunitare. Medjugorje, a devenit unul din aceste locuri pline de interes spiritual din partea a milioane şi milioane de creştini din lumea întreagă. O parte din comunitatea noastră parohială greco-catolică San Rocco, din Venezia Mestre de mai mulţi ani făcea această experienţă minunată şi în acelaşi timp extraordinară pentru viaţa spirituală a fiecărui membru al ei.
Cu ajutorul Domnului şi a Fecioarei Maria în perioada 29-31 octombrie 2016, cu bucurie mare în inimi şi suflete, o parte dintre credincioşi au decis să facă din nou această experienţă de credinţă, plecând spre acest loc minunat, cu dorinţa de a putea fi mai aproape de Dumnezeu si de Maica Domnului, atât de mult rugată în acel loc minunat. Desigur, în sufletele şi inimile noastre i-am luat şi pe cei care din diferite motive nu au putut să participe la acest pelerinaj, dar în mod special per cei dragi din familiile noastre, în mod particular pe bolnavii din comunitatea noastră, si pe cei care s-au încredinţat rugăciunilor noastre.
Şederea la Medjugorje a fost plină de activităţi spirituale bogate precum rugăciunea, meditaţia atât pe muntele Podrobo, al apariţiei, în mod particular asupra, şi cu rugăciunea Rozariului, cat si pe muntele Krizevac, al Crucii, meditând şi celebrând Calea Crucii Mântuitorului nostru, pentru mântuirea sufletului omului.
O altă experienţă puternică ce a adus multă bucurie, pace şi linişte în sufletele pelerinilor, a fost aceea de a se apropia de taina sfintei Mărturisiri, căci la Medjugorje, se poate spune că se trăieşte intr-un mod cu totul particular, şi acest lucru se întâmplă spre sfârşitul experienţei pelerinajului, deoarece se conştientizează foarte mult importanţa pentru viaţa de creştin, atât de fragilă de multe ori. Pelerinii prezenţi si-au manifestat foarte mult mulţumirea şi pacea ce a inundat inimile lor, ieşind di confesional cu multă emoţie.
Aş putea spune că acest lucru a fost evidenţiat în intervenţiile ce s-au făcut în timpul călătoriei de întoarcere acasă, în autocarul nostru de la microfon, când fiecare dintre participanţi, cu vocile tremurând şi vibrând de emoţie, şi cu lacrimi care curgeau pe obrazul fiecăruia, încercau sa transpună în câteva cuvinte, ceea ce ei au simţit şi experimentat în aceste zile de har la Medjugorje, aducând mulţumiri fierbinţi Mântuitorului Isus Cristos, cât şi Maicii Sale şi a noastre, Fecioarei Maria.
Împreuna cu noi a participat la acest pelerinaj şi părintele Lucian Mihuţ, paroh în comunitatea noastră din San Donà de Piave cu două credincioase de acolo, cărora le mulţumesc personal de prezenţa şi implicarea dânşilor foarte activă la această experienţă de credinţă.
P. Vasile Alexandru Barbolovici

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.