Română | Italiano
AcasăŞtiri20166 Noiembrie: Parastas în Parohia din Mestre în memoria credincioşilor decedaţi
Arhivă foto
Anul: 2020 » Eveniment: Părintele Ioan Alexandru Pop doctor în drept canonic » Titlu: 11664.jpg

Anul: 2020

Eveniment: Părintele Ioan Alexandru Pop doctor în drept canonic

Titlu: 11664.jpg

Ştiri

Parastas în Parohia din Mestre în memoria credincioşilor decedaţi

Parastas în Parohia din Mestre în memoria credincioşilor decedaţi

Perioada liturgică în care ne găsim din anul liturgic după calendarul creştin oriental cât şi latin, aduce în centru vieţii creştine şi o atenţie particulare faţă de cei care nu mai sunt printre noi din familiile noastre şi comunităţile parohiale. Pentru parohia noastră "San Rocco" din Venezia Mestre, a devenit de la începuturile existenţei ei o tradiţie în a celebra Sf. Liturghie şi un Parastas de obşte pentru cei care s-au reântors la Casa Tatălui în prima duminică din luna noiembrie a fiecărui an. Prezenţa la biserică, precum se poate obesrva are o conotaţie mai particulară, tocmai pentru că, fiecare dintre noi, avem în familiile noastre persoane, precum, bunici, părinţi şi alte rudenii mai mult sau mai puţin apropriate, de la care de-a lungul vieţii am primit mult, sau chiar foarte mult la nivel de iubire şi în tot ceea ce priveşte dimensiunea vieţii umane şi de creştin.
Acest fapt ne chiamă pe fiecare dintre noi să ne aducem aminte cu mare placere de ei, îi simţim mereu în inimile şi sufletele noastre, şi să continuăm a ne ruga pentru ei ca Bunul Dumnezeu sa-i odhnească în pacea sa divina, acolo unde nu mai este "nici durere, nici suspinare, ci viaţă fară de sfârşit", precum ne rugăm în rugăciunea de dezlegare.
Ca semn de comuniune între ei şi noi, la sfârşitul celebrării Parastasului, am luat parte cu toţii împreună la o agapă frăţească cu bucate alese, tradiţionale, gătite cu mare grijă şi dragoste de către mamele din familiilor noastre, instaurându-se o atmosferă de pace, bucurie şi comuniune între toţii membri comunităţi noastre parohiale.
Dumnezeu să-i odihnească în pace!
P. Vasile Alexandru Barbolovici

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.