Română | Italiano
AcasăŞtiri201620 Noiembrie: Parohia Roma Nord în pelerinaj pe Costiera Amalfitană la Mormântul ...
Arhivă foto
Anul: 2020 » Eveniment: Părintele Ioan Alexandru Pop doctor în drept canonic » Titlu: 11664.jpg

Anul: 2020

Eveniment: Părintele Ioan Alexandru Pop doctor în drept canonic

Titlu: 11664.jpg

Ştiri

Parohia Roma Nord în pelerinaj pe Costiera Amalfitană la Mormântul Sfântului Andrei

Parohia Roma Nord în pelerinaj pe Costiera Amalfitană la Mormântul Sfântului Andrei

În data de 13 noiembrie 2016, un grup de credincioşi din parohia greco-catolică Roma Nord, „Sfinţii Trei Ierarhi”, au mers în pelerinaj la Mormântul Sfântului Andrei de pe Costiera Amalfitană.           
La ora 7 a.m. au pornit cele două autocare de pe Flaminia cu 36, respectiv 21 de pelerini, însoţite de parohul acestei comunităţi, P. Serafim Iulian Vescan. Au pornit la drum cu ganduri de rugăciune şi cu dorinţa de a se încărca spiritual, astfel că s-a început cu rugăciunea de dimineţă, continuând cu Acatistul Sf. Andrei şi cu cântece religioase. După ce au ajunş la destinaţie, au participat la Sfânta Liturghie celebrată de părintele Serafim, în biserica unde sunt expuse numeroase relicve ale sfinţilor precum: Sf. Andrei, Sf. Ecaterina, Sf. Constantin, etc. După terminarea programului religios, pelerinii au fost la mormântul Sfântului Andrei, apoi au servit împreună prânzul pe malul mării, unde au expus cu mândrie tricolorul românesc.
Costiera Amalfitană este localizată în sudul Italiei, în portul Salerno. Este faimoasă în întreaga lume pentru peisajele extraordinar de frumoase pe care le deţine. Pe lângă acestea, există multe alte puncte turistice precum: Il chiostro del Paradiso, care este un vechi cimitir al nobililor din Amalfi care datează din jurul anilor 1266-1268, apoi La Basilica del Crocifisso, Muzeul Diecezan unde sunt expuse obiectele sacre şi semnificative care fac parte din tezaurul acestui Dom: preţioasa mitră, o importantă colecţie de relicve, crucea aragoneză care conţine o bucăţică din crucea pe care a fost răstignit Isus Hristos. Un alt punct important şi religios este Cripta care este inima oraşului Amalfi, deoarece aici se află mormântul Sfântului Andrei, care a fost fratele Sf Petru. Apostolul Andrei a fost crucificat la Patrasso în formă de x, şi acest semn se poate vedea şi astăzi la toate căile ferate (Crucea Sfântului Andrei), iar de aici, corpul său a fost dus la Constantinopol iar apoi la Amalfi. Relicva a ajuns la Amalfi în 8 mai 1208, în cadrul unei ceremonii oficiate de cardinalul Pietro Capuano.
La final, pelerinii s-au întors bucuroşi, încărcaţi sufleteşte şi spiritual, dornici de a participa la următorul pelerinaj la Bari, în 10 decembrie la Sfântul Nicolae.
Parintele Serafim a făcut anuţul şi invitaţia pentru evenimentul din 4 decembrie cu ocazia Zilei Naţionale a României, a concertului de colinde susţinut de corul studenţilor teologi de la Colegiul Pontifical Pio Romeno din Roma; de asemenea, am fost invitaţi de către inimosul nostru paroh ca în 14 decembrie, urmând tradiţia de a merge în Piazza San Pietro în fiecare sfârşit de an, să-l colindăm pe Sfântul Părinte Papa Francisc.
Moldovan Maria

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.