Română | Italiano
AcasăŞtiri201628 Noiembrie: Sărbătoarea comunităţii din Mirandola
Arhivă foto
Anul: 2023 » Eveniment: „Copiii constructori ai păcii”. Întâlnire interculturală şi interreligiosă despre pace la Livorno » Titlu: 11720.jpg

Anul: 2023

Eveniment: „Copiii constructori ai păcii”. Întâlnire interculturală şi interreligiosă despre pace la Livorno

Titlu: 11720.jpg

Ştiri

Sărbătoarea comunităţii din Mirandola

Sărbătoarea comunităţii din Mirandola

Duminică, 27 noiembrie 2016, comunitatea Greco-Catolică din Mirandola şi-a cinstit protectorul „Sfântul Apostol Andrei”. La eveniment au fost prezenţi: Don Michele Choescki, responsabilul comunităţii de limbă poloneză în dieceza Carpi, Pr. Florin Ifrim, Diaconul Dănuţ Ioan Buticaş, Pr. Ioan Feier responsabilul comunităţii. La Sfânta Liturghie răspunsurile au fost date de către „Grupul vocal Moroşenii” condus de domnul Vasile Roman, prilej cu care au susţinut un moment artistic deosebit cu un colaj de cântece Patriotice şi un colaj de colinde. Grupul de misiune şi rugăciune Sfânta Cruce de la Bologna au colindat parohia noastră moment care ne-a impresionat şi emoţionat în acelaşi timp. Părintele responsabil a înmânat două Diplome de Excelenţă, „Grupului Vocal Moroşenii” şi domnişoarei Francesca Peratti care ne reprezintă comunitatea românească pe marele scene de balet din Italia, la doar 16 ani are un bogat palmares, cu această ocazie am dorit să o încurajăm. Tot odată fiecărei familii implicate la acest eveniment „Certificat de mulţumire”. În semn de recunoştinţă pentru efortul depus la organizarea acestui minunat eveniment.
Din cuvântul de învăţătură de la Sfânta Liturghie a părintelui Florin Ifrim am putut remarca îndemnul de a rămâne fideli chemării la apostolat, de a urma cuvintele Domnului şi învăţăturile Sale, cât şi viaţa Sfinţilor Apostoli. În asumarea responsabilităţii faţă de familie, faţă de biserică, faţă de lume. „Vino după Mine”. Renunţarea la sine şi a-l urma pe Domnul. Vremea este scurtă şi trebuie să ne facem bine socotelile, pentru că în curând vom fi chemaţi de Tatăl pe care l-am slujit toată viaţa, de Tatăl cel din ceruri sau de „sârsâilă” diavolul. Important este cum ne ducem viaţa de credinţă azi când sunt atâtea alte variante... Vă îndemn să ascultaţi iubiţii mei fraţi şi iubite surori de cei chemaţi la slujire respectiv de pr. paroh şi părintele diacon. Slujba noastră nu este uşoară ci una plină de încercări.
Suntem chemaţi cu toţii la o viaţă sfântă, la o viaţă de jertfă, la o viaţă pentru a o dobândi pe ceea care trebuie să vină. Dacă nu ne mai întâlnim Sărbători Fericite şi multă sănătate. Mulţumesc!
Pr Ioan a mulţumit fiecărui preot invitat în parte oferindu-le în dar o candelă şi un Certificat de Mulţumire. Invitându-i pe cei prezenţi să cânte ”La mulţi ani!”, tuturor celor ce poartă numele de Andrei sau Andreea, dar şi pentru noi toţi ca români sărbătorind şi Ziua Uniri cu acest prilej.
După toate cele petrecute părintele i-a poftit la masa tradiţională, sarmale de post, peste şi dulciuri.
Cu această ocazie s-a lansat al II lea număr al Revistei Parohiale „Glasul Apostolilor, care are binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Episcop Virgil Bercea.
Părintele a invitat pentru duminica 4 decembrie toţi copiii din comunitate la împodobirea bradului de Crăciun.
La mulţi ani fraţi români!
La mulţi ani celor ce poartă numele de Andrei sau Andreea
Post uşor cu binecuvântări!
P. Ioan Feier

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.