Română | Italiano
AcasăŞtiri20168 Decembrie: CACICA (România): Hirotonirea întru preoţie a diaconului Ursuleac Ionuţ
Arhivă foto
Anul: 2020 » Eveniment: Hramul Parohiei Roma Nord şi Sărbătorirea Unirii din 1859 » Titlu: 11647.jpg

Anul: 2020

Eveniment: Hramul Parohiei Roma Nord şi Sărbătorirea Unirii din 1859

Titlu: 11647.jpg

Ştiri

CACICA (România): Hirotonirea întru preoţie a diaconului Ursuleac Ionuţ

CACICA (România): Hirotonirea întru preoţie a diaconului Ursuleac Ionuţ

Miercuri, 7 decembrie a.c., în biserica greco-catolică din Cacica, diaconul Ionuţ Ursuleac a fost ridicat la treapta Preoţiei, prin punerea mâinilor Preasfinţitului Vasile Bizău. Sfânta Liturghie a fost celebrată de către Eparhul de Maramureş împreună cu un sobor de preoţi, în frunte cu pr. Vicar pentru Vicariatul Ucrainian, Dubovici Mihai, pr. protopop Colopelnic Vasile şi pr. protopop şi paroh de Cacica, Nicolae Nicolaişen.
 „Aceasta este o zi de sărbătoare pentru tânărul Ionuţ Ursuleac, pentru familia lui, dar şi pentru întreaga Biserică, deoarece atunci când Taina Preoţiei este primită de către un candidat, devine o sărbătoare pentru Biserică, deoarece el îşi asumă slujirea Evangheliei în supunere faţă de Hristos. Şi aceasta este cu adevărat o sărbătoare a sufletului şi a fiinţei umane, când se pune în slujba Evangheliei”, a afirmat Preasfinţitul Vasile în omilia sa. Şi a continuat vorbind despre misiunea preoţească: „Misiunea de slujire preoţească este o misiune nobilă şi sfântă, pentru că ea vine de la Mântuitorul Hristos şi stă sub semnul promisiunii făcute de El ucenicilor: cine vă vede pe voi, mă vede pe mine; cine vă ascultă pe voi, Mă ascultă pe Mine; cine se leapădă de voi, se leapădă de Mine, iar cine se leapădă de Mine, se leapădă de Cel ce m-a trimis pe Mine. Iată că suntem în această succesiune a trimiterii: Isus a fost trimis de Tatăl Ceresc în lume; El îi trimite pe apostoli; apostoli, mai departe, lasă ucenici şi aceeaşi misiune –mergeţi şi propovăduiţi împărăţia lui Dumnezeu în toată lumea- se actualizează cu fiecare misiune preoţească, cu fiecare implicare a celor care poartă această Taină a Preoţiei, fiind altoiţi pe Hristos, în Hristos”, a spus Ierarhul.
În timpul conferirii Sacramentului Preoţiei, tânărul Ionuţ Ursulec a fost condus spre altar de către părintele paroh Nicolae Nicolaişen şi părintele Anton Cioba, Rector al Seminarului Greco Catolic din Oradea, seminar în care tânărul preot a stat pe perioada în care a studiat Teologia la Oradea.
          
Parcurs academic
Tânărul preot Ursuleac Ionuţ s-a născut pe 31 ianuarie 1989 în localitatea Cacica (Suceava). A urmat Şcoala primară şi gimnazială din localitatea natală între anii 1996-2004 şi în perioada 2004-2008 a urmat Liceul Teologic Greco-Catolic din Oradea. Între anii 2008-2012, a studiat Teologie Greco-Catolică – Pastorală la Universitatea „Babeş Bolyai” Cluj Napoca, departamentul Oradea. A urmat apoi cursurile de Masterat la Institutul Pontifical Oriental din Roma (2012-2015). A fost ridicat la treapta diaconatului pe 23 august 2016 de către Preasfinţitul Vasile Bizău, la biserica „Sfânta Maria” din Baia Mare.   
Îi urăm ani lungi de slujire în via Domnului!
          
Biroul de presă al Episcopiei de Maramureş / L'Ufficio stampa dl Vescovado di Maramureş

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.