Română | Italiano
AcasăŞtiri201124 Ianuarie: Intervenţii ale protopopiatului „Triveneto” la Sanctuarul franciscan din ...
Arhivă foto
Anul: 2019 » Eveniment: Taina Sfântului Maslu în Parohia Araceli Vicenza » Titlu: 11555.jpg

Anul: 2019

Eveniment: Taina Sfântului Maslu în Parohia Araceli Vicenza

Titlu: 11555.jpg

Ştiri

Intervenţii ale protopopiatului „Triveneto” la Sanctuarul franciscan din Motta di Livenza (TV) cu ocazia Săptămânii de Rugăciune pentru Unitatea Creştinilor

Intervenţii ale protopopiatului „Triveneto” la Sanctuarul franciscan din Motta di Livenza (TV) cu ocazia Săptămânii de Rugăciune pentru Unitatea Creştinilor

S-au ţinut sâmbătă, 22 ianuarie 2011, la Sanctuarul din Motta di Livenza (TV), o serie de întâlniri cu caracter ecumenic cu ocazia Săptămânii de Rugăciune pentru Unitatea Creştinilor.
La aceste întâlniri a fost prezent şi protopopiatul „Triveneto” cu două intervenţii: începând cu orele 16.00 prin cuvântul Pr. Vasile Barbolovici la conferinţa cu tema: „Frângerea pâinii în speranţă. Dialogul ecumenic dintre Biserica Catolică de rit oriental şi Bisericile Ortodoxe” şi, începând cu orele 18.00, prin celebrarea Sfintei Liturghii în „rit greco-catolic”, concelebrată de o parte din preoţii protopopiatului.
Părintele Vasile, în omilia sa, a prezentat tema celei de cincea zi a Săptămânii de Rugăciune pentru Unitatea Creştinilor, focalizând al treilea element al unităţii: „frângerea pâinii”, care apoi ne uneşte în speranţă. "Unitatea noastră – a subliniat părintele – merge dincolo de Sfânta Împărtăşanie, trebuie să includă justa atitudine etică către persoana umană şi spre întreaga comunitate. Biserica din Ierusalim recomandă nouă creştinilor să ne unim în frângerea pâinii astăzi, pentru că o biserică divizată nu poate să se pronunţe cu autoritate asupra unor chestiuni privitoare la justiţie şi pace”.
La Sfânta Liturghie, care a înlocuit-o pe cea din orarul ordinar al mănăstirii, au participat foarte mulţi credincioşi, în special italieni, curioşi să cunoască ritul bizantin dar şi români dornici să viziteze Sanctuarul „Madonna dei Miracoli”.
Conventul, unul din cele mai renumite din nord-estul Italiei, a fost fondat în 1510, după apariţia Sfintei Fecioare Maria lui Giovanni Cigana. Mănăstirea a fost restaurată în 1958, de atunci centru al cultului marian. An de an mii de persoane vizitează Sanctuarul pentru a se ruga Sfintei Fecioare Maria şi să-i ceară ajutorul.
Ne unim şi noi în rugăciune acestor persoane pentru a cere mult dorita unitate printre creştini şi pacea care lipseşte în multe colţuri ale lumii.
Pr. Raimondo Salanschi

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.