Română | Italiano
AcasăŞtiri201618 Decembrie: Numărul pentru Crăciunul 2016 al revistei comunităţii greco-catolice din ...
Arhivă foto
Anul: 2020 » Eveniment: Hirotonire de preoţi în catedrala din Oradea » Titlu: 11687.jpg

Anul: 2020

Eveniment: Hirotonire de preoţi în catedrala din Oradea

Titlu: 11687.jpg

Ştiri

Numărul pentru Crăciunul 2016 al revistei comunităţii greco-catolice din Padova

Numărul pentru Crăciunul 2016 al revistei comunităţii greco-catolice din Padova

Începând de duminică, 18 decembrie 2016, este disponibil în cadrul comunităţii româneşti greco-catolice din Padova numărul pentru Crăciun al revistei „Foaia parohială”. Revista a ajuns la a 21-a ediţie şi apare deja de 6 ani.
Prima lectură ce poate fi făcută este cea a Scrisorii Pastorale cu ocazia Naşterii Domnului a PSS Virgil Bercea, episcop responsabil cu pastoraţia emigranţilor. Întreaga scrisoare este structurată în jurul temei familiei, în contextul actual în care aceasta este atacată cu înverşunare: „Iubiţi credincioşi, am simţit nevoia să vă invit mai stăruitor să medităm împreună, acum la minunata Sărbătoare a Naşterii la Pruncului, la ceea ce înseamnă Familia, în sens creştin, în sensul acreditat de istorie şi de buna tradiţie, pentru a ne revigora cugetele şi sufletele sub lumina miraculoasă a Crăciunului, pentru a putea răspunde cu dragoste şi credinţă, cu tărie şi seninătate lăuntrică marilor încercări pe care istoria de zi cu zi ni le pune în faţă ca pe nişte provocări ce trebuie nu să ne surpe, ci să ne facă mai puternici, mai plini de speranţă şi de bucurie”.
Urmează o serie de câteva articole ce prezintă unele chestiuni de actualitate în viaţa Bisericii: apariţia tipografică în limba italiană a volumului de memorii ale PS martir Iuliu Hossu „Credinţa noastră este viaţa noastră”, activitatea caritativă şi pagina web a Asociaţiei "Inocenţiu Micu Klein" a credincioşilor greco-catolici români din Italia, sau relatarea întâlnirii naţionale a preoţilor greco-catolici din Italia, care s-a desfăşurat la Veneţia între 17-19 noiembrie 2016. De asemenea, nu lipseşte prezentarea concertului anual „Note muzicale de Crăciun”, ce reuneşte toate comunităţile etnice din Padova.
Secţiunea „Literatură” prezintă a 6-a (şi ultima) parte a cărţii „În jugul Domnului”, scrisă de către pr. Ioan Miclea. Cu umoru-i caracteristic, autorul relatează în acest ultim episod aventura atragerii la sacramentul căsătoriei a enoriaşilor (îndeosebi ţigani) care trăiau necununaţi, întâmplarea nostimă a pocăitului care trage să moară sau discuţiile cu cantorul nemulţumit că preotul refuza înavuţirea din averea credincioşilor.
Revista se încheie cu urarea din partea servitorilor altarului şi cu programul sfintelor sărbători de Crăciun şi Anul Nou 2016-2017.
          
Pentru a lectura revista online, click pe linkul:
P. Cristian Sabău

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.