Română | Italiano
AcasăŞtiri201714 Ianuarie: Sărbătoarea Epifaniei în Parohia Roma Nord
Arhivă foto
Anul: 2020 » Eveniment: Hramul Parohiei Roma Nord şi Sărbătorirea Unirii din 1859 » Titlu: 11645.jpg

Anul: 2020

Eveniment: Hramul Parohiei Roma Nord şi Sărbătorirea Unirii din 1859

Titlu: 11645.jpg

Ştiri

Sărbătoarea Epifaniei în Parohia Roma Nord

Sărbătoarea Epifaniei în Parohia Roma Nord

Sărbătoarea "Botezul Domnului" încheie timpul copilăriei şi vieţii ascunse a lui Isus şi deschide timpul misiunii sale publice: un timp de adunare ai primilor membri ai noului popor ales, Biserica; timp de vestire a Împărăţiei lui Dumnezeu; timp de ştergere a păcatelor lumii, şi un timp de mântuire prin Cruce şi Înviere.
În Catehismul Bisericii Catolice întâlnim câteva cuvinte referitoare la importanţa acestui dar: Botezul este cel mai frumos şi cel mai minunat dintre darurile lui Dumnezeu: este dar pentru că este oferit celor ce nu aduc nimic; este har pentru că este oferit celor vinovaţi; este botez pentru că păcatul este şters prin apă şi spirit; este ungere pentru că este sacru şi regal; este lumină pentru că este strălucitor; este haină pentru că ne acoperă ruşinea (cf. CBC 1216).
Şi în parohia Sfinţii Trei Ierarhi, Vasile, Grigore şi Ioan, Roma Nord, s-a sărbătorit această mărită sărbătoare la data de 6 ianuarie 2017. La Sfânta Liturghie au concelebrat: părintele Gabriel Buboi, rectorul Colegiului Pontifical Pio Romeno, părintele Valentin Marcu şi părintele paroh Serafim Iulian Vescan. Răspunsurile au fost date de către studentul teolog Daniel Cristea împreună cu credincioşii din parohie. La momentul predicii, părintele rector a rostit câteva cuvinte despre importanţa apei botezului, făcând o incursiune în Sfânta Scriptură. De asemenea, fiecare dintre cei prezenti au fost invitaţi de a trăi în armonie cu voinţa lui Dumnezeu de a ne mântui, printr-un efort continuu de a iubi pe Domnul şi pe aproapele, având în centrul vieţii noastre pe "Cel care în Iordan s-a botezat de la Ioan pentru a noastră mântuire”.
La finalul Sfintei Liturghii, în ciuda gerului bobotezei, credincioşii împreună cu preoţii au ieşit afară, unde s-a făcut sfinţirea mare a apei, după care credincioşii au putut lua din aceasta pentru a duce fiecare la casele lor.
În cele din urmă, programul s-a încheiat cu o frumoasă agapă fraternă cu Consiliul pastoral.
P. Vescan Serafim Iulian

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.