Română | Italiano
AcasăŞtiri201715 Ianuarie: Ziua Mondială a Migrantului şi a Refugiatului la Vicenza
Arhivă foto
Anul: 2019 » Eveniment: Ziua Naţională a României şi cinci ani de la înfiinţarea Comunităţii Române Unite la Florenţa » Titlu: 11598.jpg

Anul: 2019

Eveniment: Ziua Naţională a României şi cinci ani de la înfiinţarea Comunităţii Române Unite la Florenţa

Titlu: 11598.jpg

Ştiri

Ziua Mondială a Migrantului şi a Refugiatului la Vicenza

Ziua Mondială a Migrantului şi a Refugiatului la Vicenza

Duminică, 15 ianuarie, cu ocazia Zilei Mondiale a Migrantului şi a Refugiatului, Biroul pentru Pastorala Misionară, Biroul pentru Tineret şi Oficiul „Migrantes” al Diecezei de Vicenza, reprezentat de Pr. Michele de Salvia, au organizat Spectacolul „Frontiere”.
Ziua Mondială a Migrantului şi a Refugiatului, aflată la cea de-a a 103-a ediţie, are campania mediatică concentrată asupra situaţiei copiilor şi adolescenţilor migranţi, refugiaţi, evacuaţi sau victime ale traficului de persoane. În mesajul său pentru această zi Papa Francisc a evidenţiat faptul că migraţia este un fenomen global "tragic", care necesită o acţiune dedicată, în special pentru a proteja copiii, victimele cele mai vulnerabile.
„Copiii sunt printre primii care suportă povara grea a emigraţiei, aproape întotdeauna cauzată de violenţă, sărăcie, condiţii de mediu, precum şi de aspectele negative ale globalizării", a declarat Suveranul Pontif, în mesajul său pentru această zi.
Printr-un mozaic de imagini, muzică, cântece, teatru şi coregrafie, musical-ul „Frontiere” prezintă şapte istorii foarte diferite ale migraţiei, dar care au în comun experienţa „frontierei”, de limită, discriminare, lipsă de alternative, de disperare.
Este o călătorie imaginară în istoria dramatică a anumitor persoane care, din diferite motive, au fost nevoite să-şi părăsească patria pentru a căuta un viitor mai bun.
În piesă sunt scoase în evidenţă mai multe tipuri de frontiere: geografice, politice, psihologice… Şi Frank, poliţistul de serviciu la toate graniţele, om dur şi reticent faţă de „invadatori” se lasă implicat şi mişcat de poveştile migranţilor şi sfârşeşte prin a-şi schimba atitudinea faţă de ei devenind omul care îi primeşte şi-i ajută.
Un spectacol emoţionant care a stârnit lacrimi pe obrajii celor peste 500 de persoane care au participat.
Prin intermediul acestor puţine rânduri dorim să mulţumim Biroului Diecezan „Migrantes” pentru invitaţie şi pentru biletele gratuite puse la dispoziţie.
P. Raimondo Salanschi

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.