Română | Italiano
AcasăŞtiri201715 Ianuarie: Rodul comuniunii creştinilor catolici din mai multe Parohii ale Diecezei de ...
Arhivă foto
Anul: 2019 » Eveniment: Taina Sfântului Maslu în Parohia Araceli Vicenza » Titlu: 11570.jpg

Anul: 2019

Eveniment: Taina Sfântului Maslu în Parohia Araceli Vicenza

Titlu: 11570.jpg

Ştiri

Rodul comuniunii creştinilor catolici din mai multe Parohii ale Diecezei de Verona

Rodul comuniunii creştinilor catolici din mai multe Parohii ale Diecezei de Verona

În data de 6 ianuarie 2017 în Catedrala din Verona a avut loc Sărbătoarea Popoarelor ("Epifania dei Popoli"). Parohia noastră greco-catolică din Villafranca de Verona, condusă de pr. Petrovan Dumitru, a fost şi ea prezentă alături de alte comunităţi etnice.
Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie a fost prezidată de Episcopul Giuseppe Zenti. În cadrul acestei slujiri am avut onoarea de a fi alături de Comunitatea romano-catolică românească din Verona, păstorită de părintele Laurenţiu Ignat şi de multe alte comunităţi ale altor popoare care locuiesc pe teritoriul Veronei. Cu această ocazie s-a făcut o colectă de obiecte sanitare pentru deţinuţi.
În cadrul acestei manifestări, pe lângă faptul că am adus şi noi aportul nostru de buni creştini, am participat cu o donaţie de articole pentru uz personal care vor ajunge în posesia oamenilor aflaţi la detenţie.
Glasul corului Parohiei romano-catolice din Verona, ne-a impresionat deosebit de mult şi sperăm ca şi de acum înainte să fim împreună la serbarea altor evenimente.
La terminarea Sfintei Liturghii, Episcopul Zenti a înmânat fiecărei Parohii prezente câte cinci lumânări care urmau să fie duse fiecare la Parohia italiana de care fiecare comunitate aparţine şi în semn de recunoştinţă să fie aprinse în seara zilei de 15 ianaurie 2017, zi în care se sărbătoreşte „Ziua Migrantului şi a Refugiatului”.
Şi Parohia noastră a avut onoarea de-a primi aceste lumânări pe care Domnia Sa, Mons. Zenti le-a înmânat personal celor doi copii Cristian Aldea şi Martin Duşa, care în seara zilei de duminică 15 ianuarie 2017 au fost duse de cinci copii ai Parohiei noastre în Domul din Villafranca di Verona şi depuse la altar în cadrul Sfintei Liturghii celebrată împreună cu comunitatea din localitate.
Am fost cu toţii emoţionaţi şi plăcut impresionaţi de a avea onoarea să participăm şi să ne facem auzită prezenţa ca şi oameni de bună credinţă şi comunitate românească.
Aldea Ilarie Marius

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.