Română | Italiano
AcasăŞtiri201718 Ianuarie: “Niciunul nu este străin în comunitatea creştină”
Arhivă foto
Anul: 2019 » Eveniment: Taina Sfântului Maslu în Parohia Araceli Vicenza » Titlu: 11563.jpg

Anul: 2019

Eveniment: Taina Sfântului Maslu în Parohia Araceli Vicenza

Titlu: 11563.jpg

Ştiri

“Niciunul nu este străin în comunitatea creştină”

“Niciunul nu este străin în comunitatea creştină”

Duminică, 15 ianuarie 2017, în Diecesa de Cesena–Sarsina s-a aniversat Ziua Mondială a Migrantului si a Refugiatului. Sfânta Liturghie prezidată de Episcopul Douglas Regattieri a fost celebrată în Biserica San Stefano din Cesena.
Ca în fiecare an, la acest eveniment a participat şi comunitatea română împreună cu pr. Mihai David, alături de alte comunităţi etnice şi păstorii lor. Enoriaşii din Parohia ”Izvorul Tămăduirii” au contribuit la Liturghia arhierească cu priceasna “Veniţi creştini la rugăciune” şi cu o intenţie de rugăciune în limba română; pr. paroh a proclamat Evanghelia în limba română.
După Liturghie, fiecare comunitate a prezentat un moment artistic tradiţional, au împărtăşit bucatele specifice fiecărei naţii prezente şi au participat la tombola organizată de către gazdele sărbătorii.
Aşa cum ne spunea Sfântul Părinte Papa Francisc, fenomenul migratoriu trebuie considerat “un semn al timpurilor”. “Biserica încurajează să fie recunoascut planul lui Dumnezeu şi în acest fenomen, cu siguranţa că niciunul nu este străin în comunitatea creştină, care îmbrăţişează <<toate naţiile, rasele, popoarele şi limbile>>”.
Claudia David

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.