Română | Italiano
AcasăŞtiri201725 Ianuarie: Dublă sărbătoare la Roma: Unirea Principatelor Române şi seara de ...
Arhivă foto
Anul: 2019 » Eveniment: Concertul de Colinde şi Ziua Naţională a României în parohia Roma Nord » Titlu: 11607.jpg

Anul: 2019

Eveniment: Concertul de Colinde şi Ziua Naţională a României în parohia Roma Nord

Titlu: 11607.jpg

Ştiri

Dublă sărbătoare la Roma: Unirea Principatelor Române şi seara de rugăciune pentru unitatea creştinilor

Dublă sărbătoare la Roma: Unirea Principatelor Române şi seara de rugăciune pentru unitatea creştinilor

Ambasadorul României în Italia, George Bologan, a participat, la 24 ianuarie 2017, la Vecernia celebrată de episcopul Siluan cu ocazia Săptămânii de Rugăciune pentru Unitatea Creştinilor şi la Te Deum-ul cu ocazia Zilei Unirii Principatelor Române.
Subliniind forţa unităţii şi rolul virtuţilor cultivate şi educate în sânul bisericii, ambasadorul Bologan a amintit contribuţia decisivă a bisericilor tradiţionale la afirmarea statului român, arătând cum unirea spirituală a întreţinut de-a lungul istoriei unitatea de neam. Într-o societate caracterizată de divizare şi suspiciune şi în care valorile sunt din ce în ce mai mult relativizate, rolul bisericii creştine este de a oferi speranţă şi un model de viaţă şi de comuniune în manifestările publice. Ambasadorul României în Italia a evocat importanţa darului prieteniei pentru a evidenţia că, în diversitatea noastră, alcătuim o unitate, asemeni unei simfonii interpretate prin mai multe instrumente, dar inspirată de aceeaşi partitură bazată pe dragoste şi respect reciproc.
În mod asemănător, înţelegând faptul că – aşa cum spunea Ioan Paul al II-lea – Europa respiră cu doi plămâni, unul răsăritean şi unul occidental, ambasadorul Bologan a arătat că promovând acest mesaj al unităţii, vor dispărea şi prejudecăţile şi asperităţile care creează divizare în cadrul societăţii.
Îndemnul la unitate a găsit de asemenea ecou în discursurile susţinute de ambasadorul României pe lângă Sfântul Scaun, prof. univ. dr. Liviu-Petru Zăpârţan, de pr. Isidoro Iacovici, reprezentantul comunităţii romano-catolice române şi de P.C.S. Preotul Gabriel Buboi, rectorul Colegiului Pontifical ”Pio Romeno” din partea Bisericii Greco-Catolice române. La eveniment au participat reprezentanţi ai corpului diplomatic acreditat la Roma, şi reprezentanţi ai comunităţii româneşti din Peninsulă.
http://roma.mae.ro

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.