Română | Italiano
AcasăŞtiri201726 Ianuarie: “Migranţii minori, vulnerabili şi fără voce”. Ziua Mondială a ...
Arhivă foto
Anul: 2019 » Eveniment: Taina Sfântului Maslu în Parohia Araceli Vicenza » Titlu: 11571.jpg

Anul: 2019

Eveniment: Taina Sfântului Maslu în Parohia Araceli Vicenza

Titlu: 11571.jpg

Ştiri

“Migranţii minori, vulnerabili şi fără voce”. Ziua Mondială a Migrantului şi a Refugiatului în Dieceza de Forlì-Bertinoro

“Migranţii minori, vulnerabili şi fără voce”. Ziua Mondială a Migrantului şi a Refugiatului în Dieceza de Forlì-Bertinoro

În Dieceza de Forlì-Bertinoro, duminică, 22 ianuarie 2017 s-a aniversat Ziua Mondială a Migrantului şi a Refugiatului având ca temă “Migranţii minori, vulnerabili şi fără voce”. Sfânta Liturghie prezidată de către un Episcop din Pakistan a fost celebrată în Parohia Coriano din Forli.
Ca în fiecare an, la acest eveniment a participat şi comunitatea română împreună cu pr. Mihai David, alături de alte comunităţi etnice şi păstorii lor. Enoriaşii din Parohia “Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil” au contribuit la Liturghia arhierească cu priceasna “Veniţi creştini la rugăciune” şi cu o intenţie de rugăciune în limba română; deasemenea s-a citit Apostolul în limba română.
După Liturghie, fiecare comunitate a prezentat un moment artistic tradiţional. Un copil român a transmis următorul mesaj: “Mulţumim Domnului pentru Pace, pentru Libertate, pentru că noi nu suntem vulnerabili şi fără voce şi implorăm Pacea, Libertatea şi Vocea pentru toţi copiii lumii”. Un alt copil a adăugat: ”Într-adevăr, fără demnitate, fără libertate nu se poate vorbi despre pace, ci se poate vorbi despre o lume împărţită, despre o lume subjugată care tace, fără voce. Pacea este varianta care se înfrăţeşte cu libertatea. Pacea şi demnitatea stau împreună, de aceeaşi parte a baricadei, sub aceeaşi căciulă”. Au dedicat recitalul lor tuturor copiilor fără voce, dar şi copiiilor din zonele afectate de cutremur şi întregii populaţii afectate.
Copiii din Parohie au cântat “Cu căciule pe frunte” şi au făcut tradiţionalele urări de An Nou “Sorcova” şi “Pluguşorul”.
În mesajul său pentru Ziua Mondială a Migrantului şi Refugiatului, Sfântul Părinte Papa Francisc sublinia faptul că migranţii minori sunt de trei ori fără apărare “deoarece minori, deoarece străini, deoarece neajutoraţi” şi ne îndeamnă să vedem fenomenul migratoriu ca “un semn al timpurilor”.
Să luăm exemplul copiilor noştri care, chiar dacă sunt “vulnerabili şi fără voce”, sunt plini de speranţă şi de bucurie.
Marţi, 24 ianuarie în Biserica Mănăstirii Clariselor „Corpus Domini” din Forli a avut loc ultima întâlnire ecumenică din Săptămâna de rugăciune pentru unitatea creştinilor, însă, remarca Excelenţa Sa Mons. Lino Pizzi: rugăciunile noastre pentru unitate trebuie să continue pe parcursul întregului an, la fel şi întâlnirile ecumenice. La această rugăciune au concelebrat Episcopul din Forli – Mons. Lino Pizzi, preotul ortodox – Florin Haniş şi preotul greco-catolic – Mihai David. În mod excepţional, pentru această celebrare ecumenică, au ieşit în biserică şi măicuţele de clauzură care de obicei participă la tot programul liturgic al mănăstirii din absida bisericii. Maica superioară a făcut o mărturie de credinţă vorbindu-ne despre viaţa comunitară şi a subliniat „Comuniunea şi reconcilierea nu sunt rodul eforturilor noastre, ci sunt daruri de la Dumnezeu”.
Claudia David

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.