Română | Italiano
AcasăŞtiri201713 Februarie: Pelerinajul comunităţii din Padova la Chiampo (Vicenza)
Arhivă foto
Anul: 2020 » Eveniment: Hirotonire de preoţi în catedrala din Oradea » Titlu: 11690.jpg

Anul: 2020

Eveniment: Hirotonire de preoţi în catedrala din Oradea

Titlu: 11690.jpg

Ştiri

Pelerinajul comunităţii din Padova la Chiampo (Vicenza)

Pelerinajul comunităţii din Padova la Chiampo (Vicenza)

Ca în fiecare an, în prima duminică după aniversarea apariţiei Fecioarei Neprihănite la Lourdes (11 februarie) şi de această dată comunitatea greco-catolică din Padova a fost în pelerinaj la Chiampo unde, în cadrul mănăstirii franciscane, există una dintre cele mai fidele copii ale grotei şi statuii de la Lourdes, făcută de către Cuviosul Claudio Granzotto.
Vremea blândă şi aerul curat al locului ne-au fost aliaţi perfecţi pentru cele două momente de rugăciune pe care le-am făcut afară: Calea Crucii, în faţa celor 14 staţiuni artistic sculptate în bronz şi plasate într-o oază de verdeaţă a mănăstirii şi rugăciunea Paraclisului, în faţa grotei.
Ne-au condus în rugăciune părintele Aetius Pop şi ipodiaconul Giuseppe Munarini.
Pe lângă momentul spiritual al pelerinajului ne-am bucurat şi de o masă fraţească tot în aer liber unde fiecare a împărtăşit gânduri şi voioşie prilej de reîncarcare a bateriilor pentru săptămâna ce urma să înceapă.
Pentru comunitatea noastră pelerinajul la Chiampo a devenit un punct de reper al lunii februarie, semn ca acest loc poartă în el amprenta vie a Maicii Sfinte ce nu încetează să-şi cheme fiii la rugăciune şi comuniune frăţească.
Laura Raita

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.