Română | Italiano
AcasăŞtiri201727 Februarie: DUMINICĂ 12 MARTIE 2017: Pelerinajul anual la Bazilica Sf. Anton de Padova
Arhivă foto
Anul: 2019 » Eveniment: Ziua Naţională a României şi cinci ani de la înfiinţarea Comunităţii Române Unite la Florenţa » Titlu: 11587.jpg

Anul: 2019

Eveniment: Ziua Naţională a României şi cinci ani de la înfiinţarea Comunităţii Române Unite la Florenţa

Titlu: 11587.jpg

Ştiri

DUMINICĂ 12 MARTIE 2017: Pelerinajul anual la Bazilica Sf. Anton de Padova

DUMINICĂ 12 MARTIE 2017: Pelerinajul anual la Bazilica Sf. Anton de Padova

Ca în primăvara fiecărui an şi anul acesta, Duminică 12 martie, a doua a Postului Mare, începând cu ora 10.00, comunităţile româneşti greco-catolice din Italia se vor reuni pentru a participa la activităţile spirituale ale Pelerinajului care vor culmina cu Dumnezeiasca Liturghie Arhierească în Bazilica Sfântul Anton de Padova, cu prezenţa Preasfinţitului Florentin Crihălmeanu, venit din România, unde este Episcop al Eparhiei de Cluj-Gherla.
În experienţa spirituală a pelerinajului, cei care au credinţă mai slabă au prilejul să o întărească văzând credinţa mai puternică a altora; cei care au răbdare mai puţină se întăresc văzând răbdarea altora; cei care se roagă mai puţin şi superficial se îmbogăţesc şi se înnoiesc din rugăciunea fierbinte a tuturor în comuniune. Pelerinajul este însoţit de rugăciuni, de priveghere, de spovedanie, de sf. Împărtăşanie dar şi de prietenie şi cunoaştere reciprocă între pelerini.
Ca oaspeţi de onoare vor fi alături de noi Ambasadorul pe lângă Sfântul Scaun E.S. prof. univ. dr. Liviu-Petru Zăpîrţan şi dl. Consul General al României la Trieste, dr. Cosmin Dumitrescu.
După regretata pierdere în 2016 a rectorului Bazilicii padre Enzo Poiana, Arhimandrit al Bisericii noastre şi mare cunoscător şi iubitor al Bisericii Române Unite cu Roma, de anul acesta nou Rector este p. Oliviero Svanera, căruia îi mulţumim pentru frumoasa primire în impunătoarea Bazilică a Sf. Anton de Padova, loc internaţional de pelerinaj.
Vă aşteptăm numeroşi!
Biroul de presă / Ufficio stampa

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.