Română | Italiano
AcasăŞtiri20175 Martie: Ziua Mamei în comunitatea din Venezia-Mestre
Arhivă foto
Anul: 2019 » Eveniment: Ziua Naţională a României şi cinci ani de la înfiinţarea Comunităţii Române Unite la Florenţa » Titlu: 11587.jpg

Anul: 2019

Eveniment: Ziua Naţională a României şi cinci ani de la înfiinţarea Comunităţii Române Unite la Florenţa

Titlu: 11587.jpg

Ştiri

Ziua Mamei în comunitatea din Venezia-Mestre

Ziua Mamei în comunitatea din Venezia-Mestre

Pentru poporul român, Ziua de 8 Martie este una cu totul specială, deoarece sărbătorim persoana care pentru fiecare dintre noi o are, cea mai scumpă şi dragă, adică mama. Copii din comunitate, împreuna cu doamna profesoara Corina Candit, de mai multe duminici au făcut repetiţii, pentru ca poeziile şi cântecele despre mama să fie bine recitate şi cântate. Acestă serbare a avut loc în Biserică după terminarea celebrării sf. Liturghii. Doamna profesoară Corina a pregătit manual, din hârtie colorată, un mărtiţor, care fiecare dintre copil a oferit mamei sale, împreună cu un buchet de lalele, semn de mulţumire pentru tot ceea ce reprezintă mama pentru el şi familia lui.
De asemenea, şi tăticii au fost impresionat plăcut de frumoasa serbare, unde, protagoniştii au fost copilaşii lor, atât de frumoşi şi bine educaţi. La această serbare, au participat întreaga comunitate, care au răsplătit copii cu ropote de aplauze si s-a putut vedea pe feţele lor o satisfacţie şi emoţie profundă, deoarece, s-a reuşit sa se arate că, poeziile poeţilor nostri renumiţi din România, precum, Mihai Eminescu, Ioan Labiş, Adrian Porumbescu şi mulţi alţii, pe care noi şi alte multe generaţii la rândul nostru, le-am studiat, învăţat şi au contribuit la formarea culturii noastre literare, în mod particular, poeziile despre fiinţa cea mai iubită, adică, mama.
Desigur, nu puteau lipsi din atenţia noastră şi celelalte mame, bunici şi femei din comunitatea noastră, care au primit şi dânsele un buchet de lalele, ca semn de recunoştinţă pentru tot ceea ce reprezintă prin fiinţa lor, gingaşă şi plină de iubire. Ca toată dimineaţa din această duminică de început de martie să fie cu adevărat specială, s-a terminat cu o agapă fraternă cu bunătăţi tradiţionale româneşti, pregătite ca de fiecare dată de ceea ce este cu adevărat persoana cea mai specială din viaţa fiecăruia dintre noi, adică, mama. Bunul Dumnezeu să binecuvânteze toate mamele şi femeile din ţara noastră, cât şi din lumea întreagă pentru tot ceea ce reprezintă pentru familie, copii şi societate.
Aducem mulţumirile noastre tuturor celor ce s-au implicat ca această zi să fie cu totul specială, unde în centrul atenţiei a fost ea, mama, onorată şi sărbătorită de cei care sunt fiinţele lor, cele mai dragi, copii, primiţi în dar de la autorul vieţii, bunul Dumnezeu.
P. Vasile Alexandru Barbolovici

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.