Română | Italiano
AcasăŞtiri20176 Martie: Sfântul Maslu. Rugăciune pentru bolnavii sufleteşte şi trupeşte la ...
Arhivă foto
Anul: 2020 » Eveniment: Hirotonire de preoţi în catedrala din Oradea » Titlu: 11683.jpg

Anul: 2020

Eveniment: Hirotonire de preoţi în catedrala din Oradea

Titlu: 11683.jpg

Ştiri

Sfântul Maslu. Rugăciune pentru bolnavii sufleteşte şi trupeşte la Mirandola

Sfântul Maslu. Rugăciune pentru bolnavii sufleteşte şi trupeşte la Mirandola

Sâmbătă, 4 martie, la Mirandola s-a săvârşit Taina Sfântului Maslu. La acestă rugăciune au participat Părintele protopop Mihai Gheorghe David din Forlì, Părintele Cristian Coste din Rimini, Părintele Aron Coroian Fîrtăieş din Ravena, Părintele diacon Dănuţ Ioan Buticaş şi gazda părintele Ioan Feier.
A fost o mare bucurie spirituală ca unii dintre credincioşi la începutul Sfântului şi Marele Post să se spovedească, pregătindu-se pentru Învierea Domnului, în rugăciune şi priveghere.
Cuvântul de învăţătură a fost dat de către părintele Aron, care a evidenţiat importanţa rugăciunii, postului şi mărturisirii. Pregătirea permanentă pentru ziua de mâine. Întru cât ştim că azi suntem iar mâine e o taină, este nevoie ca mereu să fim pregătiţi pentru întâlnirea cu Tatăl Ceresc. Pregătirea permanentă a sufletului, a-l curăţi, a ne pregăti sufleteşte pentru momentul următor. Observând evenimentele cotidiene observăm dragostea lui Dumnezeu care ne îndeamnă a-l iubi mai mult pe Dumnezeu şi a ne distanţa de lucrurile cotidiene acestea fiind vremelnice.
Părintele Cristian a fost la dispoziţia credincioşilor doritori pentru Sfânta Taină a Mărturisirii.
Părintele Ioan, a mulţumit fiecărui frate co-slujitor pentru efortul depus de a fi în mijlocul comunităţii româneşti greco-catolice din Mirandola. Mulţumind fiecărei familii ce s-a ocupat de cina de după Sfântul Maslu, moment în care fiecare credincios a împărtăşit gânduri cu ceilalţi preoţi.
Toate au fost făcute cu bucuria şi speranţa iertării păcatelor şi a milostiviri lui Dumnezeu peste fiecare suflet prezent cât şi pe cei pomeniţi la această sfântă slujbă de rugăciune. Cât şi a celor la care ne-am gândit, Bunul Dumnezeu în îndurarea Sa nemărginită cuprinde tot universul; pe cei ce i-am pomenit şi cei la care ne gândim, pe cei ce i-am uitat şi nu ne-am adus aminte. Iartă pe fiecare şi te milostiveşte, te îndură de noi. Amin.
P. Ioan Feier

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.