Română | Italiano
AcasăŞtiri201712 Martie: Tenorul Ioan Chiciudean la Bazilica Sf. Anton de Padova
Arhivă foto
Anul: 2019 » Eveniment: Concurs de arta culinara in parohia Roma Nord » Titlu: 11583.jpg

Anul: 2019

Eveniment: Concurs de arta culinara in parohia Roma Nord

Titlu: 11583.jpg

Ştiri

Tenorul Ioan Chiciudean la Bazilica Sf. Anton de Padova

Tenorul Ioan Chiciudean la Bazilica Sf. Anton de Padova

Chiciudean Ioan este tenor liric national şi international şi profesor de canto clasic la Liceul de Arte „Regina Maria” din Alba Iulia. Şi-a facut studiile doctorale în arta interpretativă – canto, la Universitatea de Arte „George Enescu” din Iaşi. Este preşedinte al Asociaţiei „Filarmonica Regală”, din Alba Iulia şi referent artistic la Casa de Cultură a Studenţilor.
În 2013, a susţinut 38 de concerte în ţară şi în străinatate, a făcut parte din juriile diferitelor festivaluri de profil şi are numeroase proiecte în domeniu.
În 2009, a făcut posibilă vizita elevilor clasei de canto clasic la Scala din Milano, la premiera „Le Nozze di Figaro”.
Până în prezent, are 11 elevi care sunt studenţi la toate universităţile de Muzică din ţară şi din străinatate. Sub îndrumarea sa a fost Maria Oltean, în prezent solista Operei Macau din Beijing şi Mihai Cristian Lassel, câştigătorul locului II la Concursul de Lied – Linz, Austria, în 2010.
În primăvara anului 2016 şi-a încheiat studiile de doctorat în domeniul muzicologiei cu lucrarea de cercetare pe tema „RUGĂCIUNEA DOMNEASCĂ TATĂL NOSTRU ÎN CREAŢIA MUZICALĂ UNIVERSALĂ” la Universitatea de Arte "George Enescu" din Iaşi.
P. Ioan Mărginean-Cociş

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.